BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinBella Hadid, İsrailli bakana tepki gösterdi----

Bella Hadid, İsrailli bakana tepki gösterdi

Bella Hadid, İsrailli bakana tepki gösterdi
26 Ağustos 2023 - 21:53 www.finansgundem.com

Filistin asıllı Amerikalı model Bella Hadid, İsrailli aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir'e açıklamasından dolayı tepki gösterdi

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in Filistinlilere yönelik, "Benim, eşimin ve çocuklarımın Batı Şeria'da hareket özgürlüğü Araplardan daha fazla. Üzgünüm bu bir gerçek bu" sözleri büyük tepki topladı. İlk tepki gösterenlerden biri Filistin asıllı ABD'li model Bella Hadid'di.

Hadid sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, "Hiçbir yerde, hiçbir zamanda, özellikle de 2023'te, bir can diğerinden daha değerli olmamalı. Özellikle etnik kökeni, kültürü veya tamamen nefret sebebiyle" ifadelerine yer verdi.

Ben-Gvir'in ünlü top modele yanıtı gecikmedi. İsrailli bakan, Bella Hadid'i İsrail düşmanı olarak niteledi. Hadid'in kendisini dünyaya ırkçı ve karanlık birisi olarak göstermeye çalıştığını iddia etti. Ünlü top modeli Batı Şeria'da yaşadığı Yahudi yerleşim yerine davet eden İsrailli bakan, "Karımın ve çocuklarımın her gün teröristlerden nasıl tehditler aldıklarını görmeni istiyorum. Sözlerimin arkasındayım, özür dilemeyeceğim" dedi.

Filistin Dışişleri Bakanlığı, Ben Gvir'in sözlerini ırkçı olarak niteleyerek kınadı.

ABD Dışişleri Bakakanlığından da kınama geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada "ABD, Bakan Ben-Gvir'in Batı Şeria'da yaşayan Filistinlilerin hareket özgürlüğüne ilişkin kışkırtıcı yorumlarını şiddetle kınıyor" ifadeleri kullanıldı. Avrupa Birliği de Ben-Gvir'in Filistinlilere yönelik ırkçı sözlerini kınadığını duyurdu.

Filistin asıllı Müslüman bir babanın kızı olan ünlü ABD’li model, geçen yıl verdiği bir röportajda, Filistin’i desteklediği için pek çok markanın kendisiyle çalışmadığını ve arkadaşlarının kendisiyle görüşmeyi bıraktığını paylaşmıştı. İsrail ve Filistin ilişkileri hakkında da sık sık paylaşım yapan Hadid, “Benimle çalışmayı bırakan pek çok marka oldu. Birçok arkadaşım bana sırtını döndü” demişti.

“Yedi yıl boyunca her cuma oturup yemek yediğim arkadaşlarım beni artık evine almıyor” açıklamasında bulunan 26 yaşındaki model, paylaşımları konusunda hiçbir korkusunun olmadığını söylemişti.

“14 yaşındayken elime çiçeklerle ‘Filistin’e Özgürlük’ yazmıştım. Bana isim taktılar ve başkaları için nefret besleyen biri gibi yansıtıldım” diyen model, Filistinli babası Mohamed Hadid ile birlikte "Müslüman kültürü" içinde büyüme fırsatı bulamadığı için üzgün olduğunu söylemişti.

Bella Hadid, annesi Yolanda Hadid'in babası Mohamed Hadid'den boşandıktan sonra kendisini Kaliforniya'ya götürmesiyle ailesinin Filistinli olan tarafından koptuğunu ifade etmişti.

Ünlü model uyuşturucuyla yakalandı!

İsrail'in Kutsal Cumartesi kutlamalarına kısıtlama getirmesine Filistin'den tepki

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)