BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBelçika'da pasaportlarda yeni dönem----

Belçika'da pasaportlarda yeni dönem

Belçika'da pasaportlarda yeni dönem
27 Ocak 2022 - 15:15 www.finansgundem.com

Belçika'da yeni basılacak pasaportların tasarımlarında Tenten, Red Kit ve Şirinler gibi ülkenin dünyaca ünlü çizgi romanlarından görseller yer alacak.

Belçika hükümeti, pasaportlarda bundan böyle binaların görsellerinin bulunmayacağını, bunun yerine çizgi romanlardan karakterler ve nesnelere yer verileceğini duyurdu.

Yeni pasaport tasarımlarının tanıtımını Dışişleri Bakanı Sophie Wilmes yaptı. Belçika pasaportunun dünyada en güçlü pasaportlardan olduğunu söyleyen Wilmes'in elinde tuttuğu pasaportun ilk sayfasında Tenten'in roketi yer aldı.

Tenten, Red Kit, Şirinler, Nero, Jommeke, Le Chat...

Belçikalı çizgi romancıların eserleri dünyanın birçok ülkesinde basıldı, çizgi film oldu veya uzun metrajlı filmleri çekildi. Bunlar arasında Türkiye'de de yayımlanan Tenten, Red Kit ve Şirinler'in yanı sıra Nero, Jommeke ve Le Chat gibi karakterler bulunuyor.

Belçika'da yeni basılacak pasaportlarda ayrıca sahteciliğe karşı güvenlik unsurlarının iki kat artırılarak 48'e çıkarıldığı belirtildi.

Yeni pasaportlara barkod ve iki ilave sayfa eklendi.

Belçika'da mahkeme devleti kınadı

 

Belçika'da 'barometre' dönemi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)