BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBej Kitap büyüme öngörüyor----

Bej Kitap büyüme öngörüyor

Bej Kitap büyüme öngörüyor
06 Haziran 2013 - 06:43 www.finansgundem.com

Fed'in Bej kitap raporu, ABD genelinde ılımlı ve orta dereceli bir büyümeye işaret etti

ABD Merkez Bankası Fed'in 12 bölgesinden aldığı verilere dayanarak hazırladığı Bej Kitap raporuna göre, 12 Fed bölgesinin 11'inin ekonomisi "ılımlı ve orta dereceli" büyüdü.
Bej Kitap raporu, kalifiye eleman bulmakta zorlanıldığına dikkat çekmekle birlikte, işe alımların birçok bölgede düzgün hızda arttığını gösterdi. Dallas Fed bölgesindeki büyüme "güçlü" olarak tanımlandı.
Tahvil alımlarının hızını ne zaman yavaşlatmaya başlamanın gerektiğini tartışmaya devam eden Fed yetkilileri, kararlarında Bej Kitap raporunudikkate alacak. Yetkililer, istihdamdaki kazançların, teşviklerin azaltılmasını gerektirecek düzeyde olup olmadığını ve federal bütçe kesintilerinin, dünyanın en büyük ekonomisini ne kadar gerilettiğini gözden geçiriyor. Fed'deki politika yapıcılar 18-19 Haziran'da bir araya gelmeye hazırlanıyor.
Fed Minneapolis tarafından açıklanan veriye göre "Bölgelerin çoğunda tüketici harcamalarında hafif ile ılımlı arasında artış kaydetti ve araç satışları ılımlı ölçüde yükseldi."
Hisseler ve ABD tahvil faizleri verilerden sonra düşük seyretmeye devam etti. 10 yıl vadeli gösterge ABD tahvil faizi altı baz puan, yani 0.06 yüzde puan, düşüş kaydederk New York saati ile 14:29'da yüzde 2.09 oldu. Faizler, 28 Mayıs'ta elde edilen son bir yılın en yüksek seviyesi yüzde 2.17'den düşüş yaşadı. Standard & Poor's 500 Endeksi yüzde 1.4 gerileyerek 1,608.08 puana düştü.
İmalat verileri, konut inşaatlarının tedarikçiler için adeta bir "nimet" niteliğinde olması ve 4 bölgenin ahşap ürün taleplerinin arttığını bildirmesiyle, birçok bölgede yükseldi. New York bölgesi imalatta "ılımlı iş etkinliği" bildirirken, Boston firmaları "görünüm karşısında oldukça iyimser" olduklarını açıkladılar.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)