BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBBVA’yı başarıdan başarıya taşıyan Türk bankacı----

BBVA’yı başarıdan başarıya taşıyan Türk bankacı

BBVA’yı başarıdan başarıya taşıyan Türk bankacı
12 Mayıs 2022 - 10:31 www.finansgundem.com

İspanyol bankacılık devi BBVA’nın başındaki isim Onur Genç geçtiğimiz ay bankanın rekor düzeyde müşteri artışı sağlamasını yorumladı. BBVA'nın Türk CEO’suna göre İspanyol bankasını farklı kılan dijitalleşme alanındaki kabiliyetleri

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İspanyol bankacılık devi BBVA, Mart 2022'de İspanya'da 90.000 yeni müşteri kazandı. Söz konusu rakam bankanın tarihindeki en büyük aylık artışı ifade ediyor. Bu müşterilerin yarısından fazlası (yüzde 52,25) bankaya dijital kanallardan ulaştı.

BBVA’nın Türk CEO’su Onur Genç ise konuyla ilgili yorumlarında korona virüs pandemisi sonucu dijitalleşmenin yükselişiyle birlikte İspanyol bankasının “rekabet avantajına” sahip olduğunu söyledi. Finextra’nın haberine göre, İspanya’nın Madrid şehrinde IESE İşletme Okulu’nun düzenlediği 17. Bankacılık Sektörü Toplantısı’nda sunum yapan Genç, “dijitalleşmenin” BBVA’yı güçlendirdiğini söyledi.

48 yaşındaki CEO, Kovid-19 salgını sonucunda hız kazanan dijitalleşmenin bankacılık sektörü genelinde büyük etkiler yarattığına dikkat çekti. Onur Genç, söz konusu eğilimle birlikte BBVA’nın dijitalleşmeye olan bağlılığının daha da pekiştiğini söyledi.

Türk CEO, BBVA'nın dijitalleşme yolculuğunu birbiriyle ilişkili dört aşamada gerçekleştiğini belirtiyor. Banka dijitalleşmeye ilk olarak, dijital kanalların kullanımıyla bir hesaptan diğerine para göndermek gibi işlevleri gerçekleştiren işlem bankacılığı ile başladı. BBVA ikinci adımda dijital satışları hızlandırdı. Örneğin 2022 yılının ilk çeyreğinde bankanın satışlarının yüzde 70'i dijital kanallarda gerçekleşti. Daha sonra BBVA, dijitalleşme sürecinin üçüncü aşamasına ulaştı: müşteri kazanımını artırmak. Dördüncü adım ise müşterilerin en iyi finansal kararları almalarına yardımcı olmak için proaktif ve kişiselleştirilmiş dijital bankacılık tavsiyeleri sunmak oldu. Dünya çapında finansal sağlık için bankanın dijital bankacılık araçlarını kullanan 11 milyondan fazla BBVA müşterisi bulunmakta.

BBVA CEO’su dijitalleşme alanında yetenekli çalışan ihtiyacına dikkat çekti. Onur Genç sektörün dijitalleşmesinden kaynaklanan ihtiyaçları karşılayacak personelin işe alımına ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Genç’e göre bu profildeki personel arzı İspanya’da da Avrupa’da da sabit kaldı. Ancak söz konusu personele olan talep tüm sektörlerde önemli ölçüde arttı. BBVA CEO’su bankanın bu alanda fark yarattığına dikkat çekerek, “BBVA'da veri bilimcisi olarak çalışan 1.800 çalışanımız var. Bu benzersiz bir şey” ifadelerine yer verdi.

Türk CEO finans sektörünü dönüştürmekte olan yapay zeka, bulut bilişim, blockchain gibi yeni teknolojiler hakkında da konuştu. Onur Genç söz konusu teknolojilerin kilit öneme sahip olduğunu ve bu sayede “bankaların tavsiyeler üzerinden müşterileriyle ilişkili kalabildiğini” söyledi.

Onur Genç teknolojinin sistemi dönüştürdüğü ortamda ve hatta merkezi olmayan blockchain alanında bankaların diğer rakipleri karşısında avantaja sahip olduğunu söyledi. Zira müşteriler bankalara güveniyor.

Büyük teknoloji şirketlerinin bankacılık sektörüne girişinin birkaç yıl önce beklenenden daha yavaş olduğuna dikkat çeken BBVA CEO’su bunun sebebinin kısmen finans sektöründeki karmaşık düzenlemelerle ilgili olduğunu belirtti. Genç’in görüşlerine göre hem büyük teknoloji firmalarının hem de fintek firmalarının bir Finans kurumunun modelini çoğaltabilmesi kolay değil. Ancak söz konusu işletmeler bankacılık alanının belirli bölümlerinde rekabetçi olarak hareket edebilirler.

Sürdürülebilirlik aynı zamanda bir işletme fırsatı

Onur Genç sürdürülebilirlik konusunu BBVA’nın büyüme stratejisinin diğer bir ayağı olarak görüyor. CEO, “Bu değişim sırasında proaktif aktörlerden olmalıyız” dedi. Genç bankaların sürdürülebilir ekonomiye geçişte çok önemli bir rol oynadığına dikkat çekti. BBVA CEO’su müşterilerine daha sürdürülebilir bir ekonomiye geçiş sürecinde rehberlik etmenin muazzam miktarlarda finansman ve tavsiye gerektirdiğine dikkat çekti. Genç, bunun aynı zamanda “muazzam bir işletme fırsatı” olduğunu belirtti.

Türk CEO, BBVA'nın 2021 yılında sürdürülebilir finansman için 100 milyar euro ayırma taahhüdünü iki katına çıkararak 200 milyar euro finansman taahhüdünde bulunduklarını hatırlattı. Onur Genç’e göre düzenleyici kurumların yeşil ekonomiye geçişin doğal bir şekilde gerçekleşmesi için teşvikler yaratması olumlu.

BBVA CEO’su bankacılık sektörünün önündeki temel zorluklara da değindi. Genç kısa vadede Ukrayna'daki savaşın neren olduğu makroekonomik belirsizliklerin devam etmesinin önemli olduğunun altını çizdi. Uzun vadede ise yetenekli çalışanları işe almanın sektör için en büyük zorluklardan biri olduğunu vurguladı.

Onur Genç kimdir?

1974 yılında Trabzon’da doğan Onur Genç kariyeri boyunca elde ettiği başarılarla Türkiye’yi bankacılık alanında en iyi temsil eden isimlerden biri oldu. 1995 yılında Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü'nden bölüm birincisi olarak mezun olan Onur Genç 1997'de ABD’deki Carnegie Mellon Üniversitesi'nde Endüstri Yönetimi alanında yüksek lisansını tamamladı. Genç akademi alanında Henry Ford II Scholar Ödülü ve Üstün Akademik Başarı Ödülü gibi takdirler kazandı.

Profesyonel kariyerine 1997 yılında American Airlines firmasında finansal analizci olarak başlayan Onur Genç bir yıl sonrasında McKinsey’e geçti ve 2012’ye kadar dev finans firmasında görev yaptı.

2012 yılında Türk bankası olan Garanti Bankası'na Bireysel ve Özel Bankacılık’tan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak katıldı. Aynı yıl bankanın bir diğer iştiraki olan Garanti Ödeme Sistemleri A.Ş’de ek sorumluluklar üstlendi. Daha sonra 2015 yılında Garanti Ödeme Sistemleri AŞ'nin Genel Müdürü ve Bankanın Genel Müdür Vekili olarak atandı.

Onur Genç, Ocak 2017'de BBVA Compass CEO'su ve BBVA’nın tüm Amerika operasyonlarının bölge müdürü olarak atandı. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, İspanyol bankacı Carlos Torres Vila'nın 2018’de CEO’luktan bankanın yönetim kurulu başkanlığına getirilmesinin ardından Onur Geç 1 Ocak 2019 tarihi itibariyle BBVA CEO'luk koltuğuna oturdu.

Türkiye’de finans sektöründe ilk kez Garanti BBVA Mobil’den Ekolojik Durumum…

 

BBVA'nın Garanti'deki payı yüzde 60'ın üzerine çıktı

 

Garanti Bankası’ndan rekor kâr

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)