BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa'Bazı aracı kurumlar yatırım bankası olacak'----

'Bazı aracı kurumlar yatırım bankası olacak'

'Bazı aracı kurumlar yatırım bankası olacak'
15 Nisan 2013 - 11:58 www.finansgundem.com

SPK Başkanı Vahdettin Ertaş, halka arz performanslarını değerlendirdi

SPK Başkanı Vahdettin Ertaş, Kuzey Kıbrıs'ta CNBC-e Genel Yayın Yönetmeni Servet Yıldırım'ın sorularını yanıtladı.
Ertaş halka arz performanslarını değerlendirdi.
Ertaş, " 2012'nin sonuna geldiğimizde ise sayısal olarak sağladığımız başarıyı nitelik olarak sağlayamadığımızı gördük.60 tane halka arzın 50'si yatırımcısına zarar ettiriyorsa bu konuda daha dikkatli olunması gerekiyor. Özellikle son 3 yılda halka arzlardan elde edilen fon tutarında ciddi azalma var. Eksiklerimize baktık. 12 Şubat'ta halka arzlarla ilgili Sayın Babacan'ın da dikkat çektiği konularla ilgili kararlar aldık. Yakın zamanda bunu mevzuata çevireceğiz. Burada iki tane temel husus var. Bunlardan ilki şirketlerin bilançolarını daha şeffaf hale getirmesi. Gri alanların yatırımcıları anlayabileceği şekilde şeffaf olması lazım. Aracı kurumlara önemli yükümlülükler getirdik. Fiyatlamalarda, kamuya açıklanacak bilgilerde dikkatli olunması gerektiğini belirttik" dedi.
Şirketlerin halka arz maliyetlerinin azaltıldığını hatırlatan Ertaş, yapay desteklerle bu konuda ilerleme kaydedileceğine inanmadığını söyledi.
BAZI ARACI KURUMLAR YATIRIM BANKASI OLACAK
Ertaş aracı kurumların teniden yapılandırılmasına yönelik çalışmalarla iligili bilgi verdi.
Ertaş, “Aracılık sektörü önemli gündem maddelerimizden bir tanesi. 2002 yılında 153 tane aracı kurumumuz vardı. Şu anda 101 tane aracı kurum var. Bunların 93 tanesi faal. Bu şunu gösteriyor. on yılda 60 tanesi aracı kurum sistemden çıkmış. Sektörün büyümediğini gördük. İşlem hacmine yani borsa da alım-satım aracılığına odaklanmış bir sistem var. Buradan kar sıfıra yakın. 93 aracı kurumun 47 tanesi geçen yılı zararla kapatmış. Bu bizim arzu ettiğimiz bir şey değil. Yeni kanunla aracı kurumları yatırım bankası seviyesine taşıma gücüne sahip olacağız. Bize başvuranlar gerekli işlemlerden sonra bu konuma gelebilecek. farklı gruplara ayırdık. 3 farklı grup olacak. Tüm faaliyetleri yapmak isteyenlere sunulan gruplar bir, diğer gerekli şeyleri yapamayanlar diğer gruplara girecek. Yatırım bankası seviyesine çıkacaklar birinci grup yani yatırım bankası statüsüne gelecekler olacak. Piyasanın büyümesini ve aracılık sektörünün de büyümesini istiyoruz"şeklinde konuştu.
2013 DEĞİŞİM, 2014 DE BÜYÜME YILI OLACAK
Ertaş, 2013-2014 yıllarını artık değişim ve büyüme yılları olarak görmek istediklerini ifade etti.
Ertaş, "2013 yılı değişim ve dönüşüm yılı olacak. 2014'te de hızlı bir büyüme evresine gireceğiz. Gündemimizde ne var diye bakacak olursak, biliyorsunuz yeni kanunumuz var. Aslında bu bizim için bir fırsat da sağlamış oldu. Geçmiş dönem tecrübelerimizden, kendi kurumsal deneyimlerimiziden ve sermaye piyasalarının gereksinimlerinden yola çıkarak yaklaşık 60 kadar ikincil düzenlemeyi bu yılın sonuna kadar tamamlamış olacağız. İçinde her şey var.  Aracılık sektörünün yeniden yapılanmasına, takaslara kadar her şey de değişiklik var. Yeni enstrümanlar var. Bunlardan ilki Bireysel Emeklilik ile düzenleme oldu. 12 Şubat'ta halka arzlarla ilgili aldığımızı kararı mevzuata taşıyacağız" diye konuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)