BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinBayram bereketli geldi----

Bayram bereketli geldi

Bayram bereketli geldi
13 Ağustos 2013 - 10:41 www.finansgundem.com

Ramazan dolayısıyla tatilini erteleyen Türk halkı, bayramda sahillere akın etti

Bayram tatilini fırsat bilen tatilcilerden 1 milyon kişi yurtiçinde tatil yaparken, 120 bin kişi de yurtdışını tercih etti. Bayram tatilinin turizm sektörüne getirisi 500 milyon lirayı aştı
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Başaran Ulusoy, Ramazan Bayramı’nda turistik tesislerin dolup taştığını söyledi. Ulusoy, 400 bini turlarla olmak üzere toplam 1 milyon kişinin bayramda tatil yerlerine akın ettiğini kaydetti.
Ulusoy, yurtiçinde tatil yapan 1 milyon kişinin turizme 500 milyon liralık katkı sağladığını, yurtdışına tatile giden 100 - 120 bin Türk turistin 60 milyon liranın üzerinde harcama yaptığını ifade etti.
Oteller dolup taştı
Bayram turlarının yüzde 80’inin erken rezervasyonla satıldığını belirten Ulusoy, şöyle konuştu:
“Antalya, Bodrum, Marmaris, Fethiye dolup taştı. Yurtdışında da özellikle Yunanistan çok popülerdi. Vize kolaylığı sayesinde Yunan adaları ve Selanik çevresine çok ilgi oldu. Yunanistan’a 2014’te göndereceğimiz turist sayısı 1 milyonu geçecek. Türkiye artık sadece turist bekleyen değil aynı zamanda turist gönderen bir ülke. Geçen yıl 78 ülkeye turist gönderdik.”
35 milyon yerli turist
Türkiye’de yılda 13.5 milyon kişinin seyahat ettiğini belirten Ulusoy, “Hedefimiz 35 milyon Türk insanını tatile çıkarmak. Bir yandan da 2023’te yurtdışından gelecek 50 milyon turisti ağırlamaya hazırlanıyoruz. Kişi başına ortalama turizm gelirini de 800 dolardan 1000 dolara çıkartacağız” diye konuştu.
‘Fiyatlar yükseldi’
Ramazan Bayramı’nda tur fiyatlarının geçen yıla oranla yüzde 3-4 oranında arttığını belirten Ulusoy, şunları söyledi:
“Bu fiyat artışı çok fazla değil. Biz otellerimizi hakketiği fiyata satmak istiyoruz. Otellerimizin yaş ortalaması 6-7, bu rakam Yunanistan’da 23, Fransa’da 25, İspanya ve İtalya’da 30 civarında. Antalya’da yepyeni 35 bin yatak devreye girdi. Bugün otellerde 10 çeşit peynir bulabiliyorsunuz. Nerede var bu kadar bol çeşit? Türkiye’de en lüks 5 yıldızlısından, pansiyonuna kadar her bütçeye uygun tatil imkanı var.”
Adalara akın var
Etstur Cruise Turlar Müdürü Ahmet Yazıcı da gemiyle bayram turlarının yüzde 100 dolulukla geçtiğini söyledi. Yazıcı, “Bu sene geçen yıldan farklı olarak ikinci gemimiz Aegean Odessey ile de İstanbul çıkışlı Bayram turu yaptık. Bayramda yüzde 50 oranında artış vardı. Turların vizesiz olması talebi yoğun bir şekilde artırdı” dedi.
Sabiha Gökçen rekorunu egale etti
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, günlük yolcu sayısında bugüne kadarki en yüksek rakamına ulaştı. 11 Ağustos tarihinde İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan toplam 71 bin 200 yolcu giriş ve çıkış yaptı. Aynı gün iniş kalkış yapan uçak sayısı ise 553 oldu.
‘Pansiyonlarda bile yer kalmadı’
Selim Suat Özbek
Etstur Yurtiçi Turlar Müdürü

“Ramazan bayramına, geçen bayrama oranla yüzde 38’lik ciddi bir artış yaşandı. Etstur bazında 30 bin kişi yurtiçi, 2 bin kişi kültür turları ve 700 kişi de Kıbrıs’ı tercih etti. Ayvalık’tan başlayarak Mersin’e kadar uzanan tüm sahil şeridinde pansiyonlarda bile yer kalmadı. 100 TL - 550 TL arasında, her bütçeye uygun tatil seçeneği ürettik.”
‘50 bin kişiyi tatile götürdük’
Figen Erkan
Jolly Tur Genel Müdürü

“Ramazan Bayramı turizmde beklentilerimizi karşılayan bir dönemdi. Jolly Tur’la yaklaşık 50 bin kişi seyahat etti. Yurtiçinde 35 bin, yurtdışı ve cruise turlarında 5 bin 500, kültür turlarında 8 bin, Kıbrıs turlarında ise 1200 misafire hizmet verdik.”
‘İlk kez Ürdün’e tur düzenledik’
Ercan Abitağaoğlu
Mika Tur Yurtdışı Turlar Müdürü

“Şeker Bayramı döneminde özellikle yakın bölgelerin talep görmesi nedeniyle Yunanistan ve İtalya olmak üzere binlerce misafirimizin tatil hayalini gerçeğe dönüştürdük. İlk kez düzenlediğimiz Ürdün paket turlarımıza da beklediğimiz ilgiyi gördük. İlerleyen tarihlerde farklı ve yeni seçenekler ile misafirlerimize hizmet vermeyi sürdüreceğiz.”
(Fehim Genç/Milliyet)
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)