BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBatı Balkan ülkelerinden Türkiye için yardım kampanyaları----

Batı Balkan ülkelerinden Türkiye için yardım kampanyaları

Batı Balkan ülkelerinden Türkiye için yardım kampanyaları
07 Şubat 2023 - 23:31 www.finansgundem.com

Batı Balkan ülkeleri, Türkiye'deki depremzedeler için yardım kampanyaları başlattı

Batı Balkan ülkelerinde, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Türkiye'deki depremzedelere yardım için kampanyaları başlatılırken, arama ve kurtarma çalışmalarına destek için ekipler de deprem bölgesine gidiyor.

Bosna Hersek'teki yardım derneği Pomozi.ba, Türkiye ve Suriye'deki depremzedelere yardım toplama kararı aldı.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte 100 bin vatandaş çağrı yoluyla yardımda bulundu. Çağrı yoluyla toplanan miktar 100 bin euroyu bulurken, derneğin banka hesaplarına yatırılan miktar 150 bin euroyu geçti.

Bosna Hersek İslam Birliği, Türkiye ve Suriye'deki depremzedelere, "Boşnaklardan sevgiyle" mesajıyla insani yardım toplamaya başlandığını duyururken, kampanya kapsamında cuma günü namaz çıkışı yardım toplanacak.

Bosna Hersek'teki Türkiye Mezunlar Derneği (TÜMED), Uluslararası Demokratlar Birliği Bosna Hersek (UİD BiH), Stari Grad Belediyesi gibi birçok kurum ve kuruluş da yardım kampanyaları başlattı.

Karadağ ve Sırbistan'da depremzedeler için yardım toplanıyor

Karadağ'ın başkenti Podgorica'da yaşayan Türk vatandaşlarıyla Karadağlılar, depremzedelere yardım için stant kurdu.

Gönüllü vatandaşların çalıştığı stantta giyecek, ayakkabı ve battaniye gibi yardımlar toplandı.

Karadağ İslam Birliği, Türkiye’deki depremzedeler için insani yardım toplandığını duyururken, ülkeden ilk arama kurtarma ekibi ve itfaiye erlerinin bu akşam Türkiye’ye hareket edeceği bildirildi.

Sırbistan'da Boşnak nüfusun yoğun yaşadığı Sancak bölgesinde de çok sayıda yardım kampanyası düzenlenirken, Novi Pazar'da faaliyet gösteren Orta Yol Derneği tarafından depremzedeler için giyecek, battaniye ve hijyen malzemeleri toplanmaya başlandı.

Dernek temsilcilerinden Haris Hudovic, deprem bölgesinde havanın oldukça soğuk olduğuna işaret ederek, banka hesapları üzerinden maddi yardım da topladıklarını söyledi.

Türkiye'nin Zagreb Büyükelçiliğinde ise anı defteri açılırken, deftere duygularını yazmak isteyen vatandaşları Büyükelçi Yavuz Selim Kıran karşıladı.

Kuzey Makedonya ve Arnavutluk çok sayıda yardım kampanyası başlatıldı

Kuzey Makedonya’da faaliyet gösteren birçok kurum ve kuruluş, Türkiye'de meydana gelen depremin ardından harekete geçti.

Bu kurum ve kuruluşlar, depremzedeler için yardım toplama kampanyaları başlatırken, bu kapsamda nakdi bağışın yanı sıra çadır, gıda, meşrubat, hijyen malzemesi, bebek bezi, giysi, battaniye gibi temel ihtiyaçlar da toplanıyor.

Türkiye’deki depremzedeler için yardım toplayan kurumlar arasında Kuzey Makedonya Kızılhaçı, Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatları Birliği (MATÜSİTEB), Makedonya-Türkiye Ticaret Odası (MATTO), Legis, Kalliri i Miresise gibi birçok kuruluş yer alıyor.

Bu kapsamda Kuzey Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki Makedonya Meydanı'nda yardım ve bağış toplama standı da kuruldu.

Sivil toplum kuruluşlarının dışında hükümet, belediyeler ve farklı devlet kurumları da hem nakdi yardım topluyor hem de arama-kurtarma ekiplerini Türkiye’ye gönderiyor.

Arnavutluk genelinde faaliyet gösteren bazı sivil toplum kuruluşları, Türkiye’ye yardım kampanyaları başlatarak, depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması noktasında bağışlar kabul etmeye devam ediyor.

Arnavutluk’taki Türkiye Mezunlar Derneği (TÜMED), Geleceğin Alternatifi Vakfı (ALSAR Vakfı), Miresia Vakfı, Türkiye'deki depremzedeler için yardım ve bağış toplayan kurum ve kuruluşlar arasında yer alıyor.

Bazı kuruluşlar nakdi yardım, bazıları da yardımları giysi, hijyen malzemesi, çadırlar şeklinde topluyor.

Kosova'da da yardım kampanyası başlatıldı

Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) ve Prizren Esnaf Derneği işbirliğinde de depremden etkilenen bölgelerdeki halka destek olmak amacıyla yardım kampanyası başlatıldı.

Mısır'dan Türkiye'ye 5 adet acil tıbbi yardım uçağı

 

Bakanlıktan, deprem bölgelerindeki çocuklara ilişkin açıklama

 

Powell: Daha fazla faiz artışı yapmamız gerekeceğini düşünüyoruz

 

Van'da 4.2 büyüklüğünde deprem

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)