BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBaşkent ihalesi bugün----

Başkent ihalesi bugün

Başkent ihalesi bugün
25 Ocak 2013 - 08:54 www.finansgundem.com

Başkent Doğalgaz dağıtım ihalesi bugün yapılıyor

Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş.'nin satış ihalesi bugün saat 16:00'da Ankara'da gerçekleştirilecek.
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın, Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş.'deki yüzde 100 oranındaki hissesinin açık artırma yoluyla yapılacak satış ihalesine teklif sahipleri, Eksim Yatırım Holding A.Ş.-GENPA Telekomünikasyon ve İletişim Hizmetleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.-MKS Marmara Entegre Kimya Sanayi A.Ş.'den oluşan ortak girişim grubu, Fernas İnşaat A.Ş., Torunlar Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş., Türkerler İnşaat Tur. Mad. Enerji Üretim Ticaret ve San. A.Ş.-Gama Holding A.Ş.'den oluşan ortak girişim grubu, Zorlu Holding A.Ş. ve Akfen Holding A.Ş.-STFA Yatırım Holding A.Ş.'den oluşan ortak girişim grubu katılacak.
Türkiye'nin en büyük ikinci doğalgaz dağıtım şirketi olan Başkentgaz, 2008-2012 yılları arasında 3 kez ihaleye çıkmış ancak her 3 ihale de çeşitli nedenlerle iptal edilmişti. 2012 yılının Nisan ayında gerçekleştirilen üçüncü ihalenin ardından 6353 sayılı Kanun'a istinaden %20 oranındaki Başkentgaz hissesi Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na devredilerek hisselerinin tamamı özelleştirme kapsam ve programına alındı.
Son dönemde mevzuatta çeşitli düzenleme ve iyileştirmeler yapıldı
Bu arada Başkentgaz'ın özelleştirilmesindeki problemlerin giderilmesi amacıyla da son dönemde mevzuatta aşağıdaki düzenleme ve iyileştirmeler yapıldı:
"Şirketin %100 hissesi özelleştirme kapsamına alındı. EPDK'dan dağıtım lisansı alan şehir içi dağıtım şirketinin,belediye'yi sermaye koyma şartı aramaksızın,%10 nispetinde dağıtım şirketine ortak ohinden itibaren 8 yıl boyunca devam etmesi sağlandı. taşıma bedeli uygulama limiti olarak 800 bin m3 sabit tarife dönemi sonuna kadar sabitlendi.Başkentgaz'ın Ankara Büyükşehir Belediyesi ve EGO'dan olan alacaklarının,Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nca özelleştirme bedelinden karşılanarak Başkentgaz'a aktarılması hükme bağlandı."
1.4 milyonu aşkın abonesi bulunuyor
Mevzuatta gerçekleştirilen çeşitli düzenleme ve iyileştirmelerle yarın (25 Ocak 2013 Cuma) dördüncü kez ihaleye çıkacak olan Başkentgaz'ın, 1.4 milyonu aşkın abonesi bulunuyor.Şirket, devralmış olduğu Baymina Doğalgaz Çevirim Santrali ile mevcu dağıtım hacmini de 3.6 milyar m3'e yükseltti.
Ayrıca, Başkent ile imzalanann protokol çerçevesinde Kazan'da devreye girecek olan Trona Madeni, yıllık 1 milyar m3 tüketim potansiyeli ile Baymina ölçeğinde ek bir taşıma ve satış hacmi yaratacak.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)