BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBaşhekim Surel: İstanbul'un ardından Ankara piki geliyor----

Başhekim Surel: İstanbul'un ardından Ankara piki geliyor

Başhekim Surel: İstanbul'un ardından Ankara piki geliyor
20 Nisan 2021 - 13:01 www.finansgundem.com

Artan vakalara karşı Ankara Şehir Hastanesi pandemi bölümü servisi genişleterek yoğun bakım yatak sayısını 400'e çıkarıldı. Ankara'nın biraz daha yolu olduğunu belirten başhekim Surel, ''İstanbul'un piki, peşinden de Ankara'nın piki geliyor'' dedi.

Son dönemde vaka sayılarının artmasıyla pandemi bölümü sayısı, 2'ye yükseltildi. Genel hastane binasından sonra nöroloji-ortopedi hastanesi binasında da pandemi bölümü oluşturuldu. Yoğun bakım yatak sayısı da 400'ün üzerine çıkarıldı.

Ankara Şehir Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Aziz Ahmet Surel şu ifadeleri kullandı:

"Ancak Ankara'nın bir müddet daha yolu var gibi duruyor. Biz bunu daha evvel yaşadık. İstanbul'un piki önden peşinden de Ankara'nın piki geliyor. Muhtemeldir ki İstanbul'un gördüğü rakamları biz Ankara'da da görebiliriz. Şu anda artış devam ediyor. Türkiye'deki genel rakamlara uyumlu olarak Ankara'daki rakamlarda da artış devam ediyor. Biz de Ankara Şehir Hastanesi pandemi planına uygun olarak alanlarımızı Kovid-19 ağırlıklı olarak organize ediyoruz."

"YATAK SAYIMIZ 400'E ULAŞMIŞ OLACAK"

Rakamlar arttıkça ilk olarak genel hastanede pandemi bölümünün tamamını kullanmaya başladıklarını belirten Surel, "Bu hafta itibarıyla da nöroloji-ortopedi hastanesi kulesinde pandemi bölümü oluşturuyoruz. Nöroloji-ortopedi hastanemizle de birlikte şu anda Kovid-19'a ayırdığımız yatak sayısı 400'e ulaşmış olacak. Bu iki kulemizde 400'ün üzerinde yoğun bakım yatağımız var. Kapasiteyi artırma imkânımız var. İmkan dahilinde bunu artırırız. İhtiyaç olmamasını diliyoruz ama ihtiyaç olduğu takdirde daha evvel olduğu gibi Ankara'nın ve Türkiye'nin ihtiyacını karşılamak adına gerekli fedakarlığı yapacağız" dedi.

Hiçbir hastanenin yoğun bakımları yüzde 50-60-70 seviyesinde boş olarak çalışmayacağını vurgulayan başhekim Surel, "Yoğun bakım maliyetli bir alandır. Ciddi personel ve cihaz ihtiyacı olan alandır. Yoğun bakımda zaten ne kadar ihtiyaç varsa o kadar yoğun bakım açılır ve bunun doluluk oranları hep yüzde 90 şeklindedir. Şu an Kovid-19 yoğun bakım noktasında rahatız. İhtiyaç olan hastamız olduğu zaman oraya alabiliyoruz. Şu anda bir sıkıntımız yok" şeklinde konuştu.

Dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından İstanbul'un yoğun bakım doluluk oranı açıklandı. Buna göre; İstanbul'da doluluk yüzde 71,4...

Yoğun bakımlarda kırmızı alarm

 

Rize'de doluluk oranı yüzde 80'i aştı

 


 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)