BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBaşçı'dan dolar tahmini açıklaması----

Başçı'dan dolar tahmini açıklaması

Başçı'dan dolar tahmini açıklaması
13 Şubat 2014 - 15:38 www.finansgundem.com

17 Aralık operasyonunun bütün hesaplarını alt üst ettiğini dile getiren Merkez Bankası Başkanı Başçı, "Yoksa 1.92'lik dolar kuru hedefi tutardı" dedi

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyelerine brifing verdi. Edinilen bilgilere göre Başkan Başçı, 17 Aralık operasyonunun bütün hesapları alt üst ettiğini belirterek, "O olmasaydı 1.92'lik dolar kuru hedefimiz tutardı" dedi.

Başçı'nın bakanların Merkez Bankası'na yönelik açıklamalarının sorulması üzerine de, "Tersinden bakarsanız ne kadar bağımsız olduğunu gösterir. Ancak yabancılar böyle algılamıyor, bağımsızlığa ilişkin soru işaretleri oluşturuyor" cevabını verdi.

Başçı, ayrıca cari açık ve enflasyonla ilgili yeni değerlendirmelerde de bulundu. Bununla ilgili sunum metni de yayımlandı. Başçı sunumunda, "Cari işlemler açığında 2014 yılında kayda değer bir iyileşme gözlenebilecek. Hanehalkının aşırı borçlanmasıyla ilgili tedbirler cari işlemler açığındaki iyileşmeyi destekleyecek" dedi.

MB, tüm araçlarını kullanacak

Başçı enflasyonla ilgili olarak ise "TCMB enflasyonu kontrol altına alarak 2015 yılında yüzde 5'e indirmek için elindeki tüm araçları etkin şekilde kullanacak" diye konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)