BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBaşçı görevi bitmeden faizi değiştirir mi?----

Başçı görevi bitmeden faizi değiştirir mi?

Başçı görevi bitmeden faizi değiştirir mi?
19 Şubat 2016 - 13:36 www.finansgundem.com

Bofa Merrill Lynch, Başçı'nın Nisan ayında görev süresi doluncaya kadar politika faizinde bir değişiklik beklemiyor

Bank of Merrill Lynch, en azından Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın Nisan ayında görev süresi dolana kadar politika faizinde değişiklik beklemiyor.

BOFA ML, Fitch'in 26 Şubat tarihinde yapacağı Türkiye'nin kredinotunun gözden geçirilmesiyle ilişkili olarak, kredi notunda değişiklikolmayacağına değinirken, görünümünü durağan'dan negatif'e indireceğini tahmin ediyor.

BOFA ML'nin, Türkiye için 2016 yıllık enflasyon tahmini %9,0,2017 için %8,5 olurken, 2016 büyüme tahmini %3,5, 2017 için %3,7 olarakraporda yer alıyor.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • thunder19 Şubat 2016 13:52

    Türkiyenin dibine dinamit koyup patlatan birinin bu koltukta bu kadar fazla kalması bile şaşırtıcı.. Bütün dünyada faizlerin negatife indiği , deflasyanon konuşulduğu ortamda , bu zat faizleri arttırıp , doları dövmekten bahsediyor. Faiz inerse ,yatırım artar. yatırım artarsa üretim artar. rekabet artar , fiyatlar düşer. işsizlik azalır. Enflasyon düşer. merkez bankasınının ana amacı faizi düşürmektir. Bankalarda kredi faizi %15 lerde , faktoringlerde %30 larda...