BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBaşbakan Yıldırım'dan çok önemli açıklamalar!----

Başbakan Yıldırım'dan çok önemli açıklamalar!

Başbakan Yıldırım'dan çok önemli açıklamalar!
02 Ekim 2016 - 12:51 www.finansgundem.com

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Kızılcahamam'da düzenlenen "Gençlik Kolları ile Buluşma" programına katılıyor.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasının satırbaşları şöyle: 

"Geleceğimiz olan gençler, size bakarken, biliniz ki Türkiye'nin aydınlık yarınlarının parlak geleceğini görüyorum. Sizler, hayalini kurduğumuz mutlu, gelişmiş Türkiye'nin umudusunuz. AK Parti olarak yaşadığımız bu toprakların sorumluluğunu taşımıyoruz. Çok daha geniş bir coğrafyanın sorumluluğunu taşıyoruz. Sizleri geleceğe hazırlamak da Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerinin öncelikli görevidir. Sizler haftasonu tatillerinizi bir kenara bırakarak AK Parti Gençlik Kolları'nın bu çalışmasına 81 ilden akın akın geldiniz. Bu bir dava şuurudu, dava bilincidir.

15 Temmuz gününü ve gecesini hatırlıyoruz. 15 Temmuz ülkemizin karanlık bir girdaptan, milletimizin cesaret, feraseti ve basiretiyle kurtulduğu gündür. AK Parti davasının kurucu genel başkanı, liderimiz, Türkiye sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla meydanlara inen, en önce meydanları dolduran gençlerdi. Gençleri sürekli tenkit ettiler. Gençler, 'apolitik' dediler, 'Gençler Türkiye'nin sorunlarına Fransız' dediler. Gençlere çok şey söylediler. Ama o gençler 15 Temmuz'da Türkiye'ye sahip çıktılar, alçaklara bu ülkeyi teslim etmediler. Sizlerdiniz öncü olan. 

Saat 10 buçukta Melih'i aradığımda 'Teşkilatını hazırla, ölümüne direneceğiz. Hiç kimseye, hiçbir haine bu bayrağı teslim etmeyeceğiz' dedim. Melih kardeşim, 'Biz hazırız genel başkanım, hazır bekliyoruz, her an meydanlardayız' dedi. İşte AK Parti şuuru bu. Memleket zordaysa, en önde giden teşkilat demektir. Şahadet şerbetini içen gençler arasında AK Parti Gençlik Kolları mensubu 12 kardeşimiz de var. Bütün şehitlerimize, gerek vatan savunmasında, gerek 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünün defedilmesi için hayatını seve seve veren bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Bütün gazilerimize acil şifalar diliyoruz. 

Türkiye'yi karanlık günlere götürmek isteyenlerin hevesi 15 Temmuz gecesi kursaklarında kalmıştır. Millet olarak verdiğimiz mücadele demokrasi tarihine altın harflerle yazılmıştır. MGK'nın aldığı kararla ve Bakanlar Kurulumuzda vereceğimiz kararla 15 Temmuz Şehitler ve Demokrasi Günü olarak her yıl kutlanacaktır. 15 Temmuz artık resmi bir bayram haline gelmiştir. 15 Temmuz asla unutulmayacak, asla unuttulmayacak.

Bugünlerde sürekli olarak 'ikinci darbe yapılacak, yeniden geleceğiz'... Geleceğiniz varsa göreceğiniz de var! Bunlar bu alçak FETÖ terör örgütünün tezviratlarıdır. Topluma, millete korku salmak, huzuru bozmak, tedirginlik için tezgahladıkları kara kampayanlardır. Milletimiz asla buna itibar etmesin. Ama rehavet de yok. Gece gündüz de her şeye hazır olacağız, bu gençlikle, AK Parti gençliğiyle hazır olacağız.

O gece Türkiye'nin bütün minareleri ezanlarla, selalarla inledi. Türkiye'nin bütün meydanları kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla doldu taştı. Bütün insanlarımız Türkiye'yi savunmak için akın akın meydanlara koştu. Evet, şehitlerimiz var, yüreğimiz yandı ama şunu bilin ki o şehitler gözlerini kırpmadan, toplara, tüfeklere, kurşunlara meydan okurcasına direndiler, 'Ya istiklal ya ölüm' dediler. 

Hepsinin tek bir amacı vardı, vatanı savunmak, al yıldızlı bayrağı hainlere teslim etmemekti. Bu darbeyi tezgahlayan hainler bu vatan evlatlarını korkutacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın, hükümetimizin korkacağını, geçmişte, darbe sesi duyunca şapkasını alıp kaçacağını zannettiler. Şapkasını alıp kaçan değil, darbeye darbe vuran, bu milletin önünde şapkasını çıkaran yöneticiler vardı. Bu milletin önünde şapka çıkarılır. Bu millet Türkiye'nin kaderini değiştiren millettir.

O gece Cumhurbaşkanımızla telefonla görüştük, bir şeye karar verdik. Biz bu yola kefenimizi giyerek çıktık, ölmek var dönmek yok. Milletin emanetine halel getirmeyeceğiz diye akitleştik. Hainler millet iradesi karşısında kısa sürede diz çöktüler. Şimdi artık zaman, bunları bünyeden temizleme zamanı. Devletin, ticaretin, siyasetin içinden, her yerden bu hainleri söküp atacağız. Hiç kimse mağdur edebiyatı yapmasın. FETÖ'cülere sahip çıkarak mağdur edebiyatı yapanlar asla ve asla bu millet tarafından hoş görülmeyecek. En başında söyledik, yaşla kuru bir arada yanmayacak. Adaletle hareket edeceğiz. Bütün bunları söyledik. Buna rağmen hataların da olabileceğini öngörüyoruz. Hata yapmayacağız diye, hiçbir şey de yapmayacağımızı kimse bizden beklemesin. Öfkeyi bir kenara bırakarak hukuk çerçevesinde hareket ediyoruz.

Bizim siyasetteki varlık sebebimiz demokrasiyi, hukuk devletini eksiksiz hayata geçirmektir. Geçtiğimiz 15 senede böyle oldu, böyle olmaya da devam edecek. AK Parti, kurucu lideri, seçilmiş cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yola çıkarken bir şey söyledi: Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. 15 yıl geçti. AK Parti ile doğan bebeler bugün 15 yaşına geldi. Onlar AK Parti ile büyüdü. AK Parti'nin neyi yaptığını, neyi yapmadığını tam olarak anlaması mümkün değil. Belki yarısını anlayabilirler. Bugün Türkiye'de ne oluyor diye anlamaya çalışanlar AK Parti'nin yaptıkları konusunda fazla fikri yok. Zannederler ki eskiden beri böyleydi. 

O yüzden size büyük görev düşüyor. Türkiye'nin her köşesinde mutlaka AK Parti'yi, AK Parti'nin davasını, AK Parti'nin Türkiye sevdasını anlatacaksınız. Yılmadan, yorulmadan anlatacaksınız. Bu toplantılar AK Parti şuurunu, takım ruhunu geliştirmek için yapıyorsunuz. 

AK Parti geçtiğimiz 15 yılda iki şeyi başardı. Birincisi Türkiye'nin kalkınması. 15 yıl önceki Türkiye'yi düşünün, bugünkü Türkiye'yi görün ve kıyaslayın. Uzağa gitmenize lüzum yok. Ankara-Kızılcahamam yolunu düşünün. O günkü halini düşünün, bugünkü halini düşünün. Geldiğiniz illerin yollarını düşünün, hastanelerin, okulların, üniversiteleri düşünün ve bir karşılaştırma yapın. Türkiye nereden nereye geldi. 1 Türkiye'yi 3 Türkiye yaptık, Türkiye'yi 3'e katladık. Yollarıyla, hastaneleriyle, okullarıyla dünyaya dudak uçuklatacak büyük projeleriyle Türkiye'ye çağ atlatan partinin adı AK Parti'dir. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)