BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBaşbakan Yardımcısı Akdoğan saldırıyı kınadı----

Başbakan Yardımcısı Akdoğan saldırıyı kınadı

Başbakan Yardımcısı Akdoğan saldırıyı kınadı
07 Ocak 2015 - 19:27 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Paris'teki saldırıya ilişkin, "Aktörlerden bağımsız olarak eylemin kendisini kınıyor ve lanetliyoruz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, TRT Haber'deki Özel Yayın programında, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

"Paris'te meydana gelen saldırının" sorulması üzerine Akdoğan, olayın şok edici, sarsıcı olduğunu söyledi.

Hükümet olarak, olaya ilişkin temel yaklaşımlarının, "her türlü terör hadisesini reddetmek, kınamak ve telin etmek" olduğunu belirten Akdoğan, "Kim yaparsa yapsın, kimden gelirse gelsin, kime karşı olursa olsun, aktörlerden bağımsız olarak olayın, hadisenin, eylemin kendisini kınıyoruz ve lanetliyoruz. Bu olayda da 12 kişi hayatını kaybetti, yaralılar var. Bu kabul edilebilir bir hadise, eylem değildir, bunu şiddetle kınamak gerekiyor" dedi.

Saldırıya uğrayan derginin, daha önce yaptığı yayınların eleştiri konusu olabileceğini ifade eden Akdoğan, şunları kaydetti:

"Her basın organının yayınları eleştiri konusu olabilir. Bunlar eleştirilebilir, kınanabilir. Bunun bağlamı ayrıdır, bu hadiseyi kendi bağlamında değerlendirmek lazım. Kategorik, prensip olarak terör hadisesini ve bu tür eylemleri öznelerinden bağımsız olarak reddetmek ve kınamak gerekir, telin etmek gerekir. Bu olay gerçekten daha çok konuşulacak ama baştan peşin hükümle hareket etmemek, aceleci olmamak ve konuşmamak lazım. Olayın biraz daha aydınlanmasını beklemek lazım. Fransa devletiyle diplomatik anlamda ilgili birimlerimiz temas halinde. Bakanlarımız muadilleriyle görüşüyorlar. Bu tür konularda ortak bir dayanışma, mücadele içerisinde olmak önem taşıyor. Aslında bu bizim de yıllardır ıstırabını çektiğimiz bir konu. Yani terörle ortak mücadele vermeliyiz. Bu bir insanlık sorunudur. Hangi ülkede, coğrafyada, kim tarafından yapıldığının önemi yok. Terörle ortak mücadele konseptinin, anlayışının geliştirilmesi gerekir. Bu bizim yıllardır söylediğimiz şey. Çünkü biz, terörden muzdarip olan, çok çeken, insanlarını kaybetmiş olan bir ülkeyiz."

İstanbul'da dün meydana gelen terör saldırısını hatırlatan Akdoğan, şehit olan polise Allah'tan rahmet diledi. 

Ortak mücadele geliştirmenin çok büyük önem taşıdığını belirten Akdoğan, "Bu mesele üzerinden algı operasyonlarına karşı da dikkatli olmak lazım. Bu meseleyi İslam ile özdeşleştirmek, Hazreti Peygamberimizin karikatürünü vesaire çekip, bunun üzerinden birtakım algı operasyonlarına çanak tutmak bu da tehlikeli bir durumdur. Çünkü bunun ıstırabını orada yaşayan insanlar çekiyorlar. Yani kültürler arasında çatışmayı besleyecek şekilde konuşmak, yorumlar yapmak doğru değil" diye konuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)