BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBaşbakan kimseye yumruk atmadı----

Başbakan kimseye yumruk atmadı

Başbakan kimseye yumruk atmadı
21 Mayıs 2014 - 20:46 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan Erdoğan ve Yusuf Yerkel ile ilgili soruları yanıtladı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu sonrasında basın açıklaması yaparak, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını değerlendirdi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Arınç, "Başbakanımız kimseye yumruk atmadı." dedi
 
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç,  (Yusuf Yerkel'in bir kişiye tekme atması) Bu çok feci bir olay. Savunacak değilim. Rapor konusu trajikomik bir olay.

Türkiye'de, madenlerin kapatılmasının söz konusu olmadığını belirten Arınç, "Madenlerin kapatılması konusu geçmişte de söylendi, bugün de söylenebilir. Biz bunu gerçekçi bulmuyoruz. Türkiye için özellikle gerçekçi bulmuyoruz. Çok samimi kanaatim ekonomik açıdan sürdürülmesi gereken bir iştir. Maden de ağır risk var. Tehlikeli çalışma sınıfı içerisinde. Bu şartlar altında bu üretim devam etmemeli. Alınan bütün tedbirlere rağmen, yetersizse, bir yerde ortaya çıkacak sebep de böyle basit şekilde önlenemiyorsa, ölüm mukadderse, o zaman bizim kapatmayı, bunun dışındaki tedbirleri düşünmemiz lazım" dedi.

Bakanlar Kurulu'nun ana gündeminin Soma'daki maden kazası olduğunu belirten Arınç, "Görevlendirmeler yapıldı. Kendi alanları ile ilgili olarak, topyekûn çalışma alanını ilgilendiren konularda ek tedbirler konusunda neler yapılması gerektiği üzerinde duruldu. Yasalar çıkmıştır bundan sonra gerekirse çıkacaktır. Önemli olan bu yasaların uygulanmasıdır. Yasaların hayata geçirilmemesi bu konuda ihmalleri görülenler varsa, bunların tespiti edilmesi bizim açımızdan önemlidir" dedi.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)