BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBartholomeos ve Papa'dan ortak bildiri----

Bartholomeos ve Papa'dan ortak bildiri

Bartholomeos ve Papa'dan ortak bildiri
30 Kasım 2014 - 14:04 www.finansgundem.com

Fener Rum Patriği Bartholomeos ve Papa Franciscus İstanbul'da ortak bir bildiriye imza attı

Patrikhane'de gerçekleşen imza töreninin ardından bildiri metni basına  dağıtıldı. "Ortak niyetleri ve kaygıları teyit" amacıyla kaleme alındığı  belirtilen bildiride, başta Katolik ve Ortodokslar olmak üzere bütün  Hristiyanların birliğine yönelik gayretlerini yoğunlaştırma yönündeki  kararlılıkları ifade edildi. 

Irak, Suriye ve bütün Ortadoğu'daki bugünkü durumla ilgili ortak  kaygılarının altı çizilen bildiride, "Barış ve istikrar arzumuzda, çatışmaların  diyalog ve uzlaşmayla çözülmesini teşvik irademizde birlik içindeyiz" denildi. 

Ortadoğu mesajı 

"Halkların kaderiyle ilgili sorumluluk taşıyan herkesi, acı çeken  topluluklar için gayretlerini derinleştirmeye ve Hristiyanlar dahil bölgedeki  toplulukların anavatanlarında kalmalarına yardım etmeye çağırıyoruz" ifadeleri  kullanılan bildiride, "Hristiyanların olmadığı bir Ortadoğu'ya razı olamayız"  görüşü dile getirildi. 

"Pek çok biraderimiz ve hemşiremiz baskıya maruz kaldı ve evlerini  terk etmeye zorlandı. İnsan hayatının değerinin de kaybolduğu görülüyor, insanlar  artık önemsenmiyor ve başka çıkarlara feda edilebiliyor. Trajiktir ki bu  birçokları da buna aldırmıyor" ifadeleri kullanılan bildiride, "Ortadoğu'da acı  çekenlerin ve Hristiyanların korkunç durumu sadece bizden sürekli dua beklemiyor,  aynı zamanda uluslararası toplumdan da uygun bir cevap bekliyor" denildi. 

Hristiyan-Müslüman diyalogu 

Hristiyanların ve Müslümanların diyalog ve işbirliğinin gereğine de  işaret edilen bildiride şunlar kaydedildi: 

"Dünyanın bugün karşı karşıya olduğu vahim sorunlar iyi niyet taşıyan  bütün insanların dayanışmasını gerektiriyor, biz de İslam ile karşılıklı saygı ve  dostluğa dayanan yapıcı bir diyaloğu teşvik etmenin önemini görüyoruz. Ortak  değerlerden mülhem ve halis kardeşçe duygularla güçlendirilmiş olarak,  Müslümanların ve Hristiyanların adalet, barış ve her insanın onuruna ve haklarına  saygı gösterilmesi için birlikte çalışması gerekir. Bu, özellikle de yüzyıllarca  barışçıl bir şekilde birlikte var oldukları ama şimdi savaşın dehşetini birlikte yaşadıkları bölgelerde özellikle böyledir." 

Bildiride, "Biz Hristiyan liderler olarak bütün dini liderlere dinler  arası diyaloğu sürdürme, güçlendirme, insanlar ve halklar arasında bir barış ve  dayanışma kültürü inşa etmek için her türlü gayreti gösterme çağrısında  bulunuyoruz" denildi. 

Bildiride, Ukrayna'daki duruma da değinilerek, bu ülkedeki çatışmanın  taraflarına diyalog ve uluslararası hukuka saygı çağrısı yapıldı.

PAPA, NİJERYA'DAKİ CAMİ SALDIRISINI KINADI

"..Şiddetin her türlüsüne göz yummak Tanrı karşısında çok ağır bir günahtır"

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Francesco, Fener Rum Patrikhanesi'nde katıldığı Aziz Andreas Yortusu ayininde yaptığı konuşmada, Nijerya'nın Kano kentindeki bir camiye düzenlenen saldırıya da değindi. Kurbanlarını derin bir üzüntüyle andığını söylediği saldırıyı kınayan, bunun insanlık dışı olduğunu söyleyen Papa, “Bir halkın huzurunu bozmak ve savunmasız, zayıf insanlara karşı şiddetin her türlüsüne göz yummak Tanrı karşısında çok ağır bir günahtır" ifadelerini kullandı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)