BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBarclays'tan Türk lirası yorumu----

Barclays'tan Türk lirası yorumu

Barclays'tan Türk lirası yorumu
08 Kasım 2022 - 12:42 www.finansgundem.com

Barclays, Türk lirasının istikrarlı olduğunu, ancak bunu sürdürülebilir olarak görmediklerini belirtti

Barclays, Türk lirasının son dönemde istikrarlı bir seyir izlemeye devam ettiğini, ancak bunu sürdürülebilir olarak görmediklerini açıkladı.

"Hala yüksek olan enflasyon dikkate alındığını biz TRY'nin Reel Efektif Döviz Kuru'nu tarihi trendin tutmak için yıl sonuna kadar yüzde 11 değer kaybetmesi gerektiğine inanıyoruz" değerlendirmesini yapan Barclays, TRY'deki istikrarın Reel Efektif Döviz Kuru'nda uzun vadeli düşüş trendi ile çelişir şekilde ciddi artışa yol açtığını vurguladı.

Türk ekonomisinin rekabetçi olmaya devam etmesi için reel efektif döviz kurundaki uzun vadeli düşüş trendinin devam ettirilmesi gerektiğini ifade eden Barclays, mevcut cari işlemler açığının kapatılması için ek döviz kuru ayarlamaları gerekeceğini de belirtti.

Türk lirasının cari işlemler açığı nedeniyle kırılgan olmaya devam etttiğini, TCMB'nin düşük döviz rezervleri ve derin şekilde negatif reel faiz oranları dikkate alındığında bu açığın finansmanının zor olduğunu vurgulayan Barclays, "Bizim tahminlerimiz cari işlemler açığının yüzde 1 düşürülmesi için TRY'nin en azından yüzde 2 ek değer kaybı yaşaması gerektiğini gösteriyor" dedi.

Barclays, bu tahminlerin hata paylarının yüksek olduğunu ancak Türk lirası için risklerin aşağı yönlü olduğuna inandıklarını da vurguladı.

İngiltere'den Barclays'e 56 milyon dolarlık para cezası

 

Barcelona’da güvenlik sorunu! Günde 434 suç işleniyor

 

Barclays'e 361 milyon dolarlık dava

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)