BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisBaran Korkmaz’ın Selim Sayılgan’dan aldığı yalı satılıyor----

Baran Korkmaz’ın Selim Sayılgan’dan aldığı yalı satılıyor

Baran Korkmaz’ın Selim Sayılgan’dan aldığı yalı satılıyor
06 Nisan 2021 - 11:31 www.finansgundem.com

SBK Holding’in iştiraki Mega Varlık’a ait Beylerbeyi’ndeki yalı satılıyor. 60 milyon lira ile bedelle satışa çıkan yalı, ikinci derecede tarihi eser özelliği taşıyor.

Hakkında yakalama kararı olan firari Baran Korkmaz’ın halka açık Kervansaray Yatırım Holding’in Yönetimi Kurulu eski Başkanı Selim Sayılgan’dan aldığı yalı satışa çıkıyor. 

SBK Holding’in iştirakleri arasında yer alan ve borç yapılandırması yapan şirketi Mega Varlık’ın halen merkez ofis olarak kullandığı yalı satışa çıkarıldı. Beylerbeyi’nde bulunan ve ikinci derecede tarihi eser özelliği bulunan yalı, Garanti Bankası tarafından satılıyor. Geçen hafta ihaleye çıkarılan tarihi yalı için 60 milyon lira başlangıç bedeli belirlendi. Çiğdem Yücesoy Subaşı’nın Dünya’daki haberine göre, şirketin merkez olarak kullandığı tarihi yalı, 2014 yılında yine SBK Holding iştiraki olarak bilinen Setap Teknoloji Sistemleri tarafından 14 milyon 500 bin liraya satın alındı.

ÖNCE OTELE SONRA YALISINA EL KOYDU

Mega Varlık Yönetim A.Ş.'nin, Kervansaray Yatırım Holding'ten alacakları karşılığında Torba Mahallesi'ndeki Kervansaray Bodrum Otel’e el koymuştu.

Sermaye Piyasası Kurulu ise satışı yargıya intikal ettirerek iptalini talep etmişti. Kervansaray Yatırım Holding’i mali sıkıntıya sürükleyen Selim Sayılgan, artan baskılardan sonra Bakan Korkmaz’a sığınmış uzun süre onun yanında kalmıştı.

Sayılgan’ın borçlanmasına aracılık eden Baran Korkmaz önce oteline sonra da yalısına el koymuştu.

Sezgin Baran Korkmaz yurtdışına böyle kaçmış

 

Sezgin Baran Korkmaz ve 19 şüpheliye operasyon!

 

 

Sayılgan’a 7 yıla kadar hapis istemi

SBK Holding hisselerini satmaya devam ediyor

SBK Holding 2014'te satın aldığı dev şirketi sattı

 

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Saşırmadık07 Nisan 2021 07:18

    Bu yalı şirketin miydi diye soranlar var. Ne alaka? Ha o yalı nasıl alındı derseniz, Selim'in size kakaladığı lotlarla almış olabilir. O yalıda viskisini içerken siz de kalkıp "inadına satmıyorum, tahtacıya hodri meydan" diye yazıp yazıp durdunuz. Kimin umrundaydı ki?  8 sene süründürdüler. Zamanında satan 8 senede parasına para katardı. Bu şirketten para kazanabilen ky sayısı, iki elin parmak sayısını geçmez. Şimdi de 2.42'den alan süper zekalar çıktı, yine tahtacıya meydan okumalar, 10 yıl beklerim lafları falan. İstediğin kadar bekle... Kimsenin umrunda değil yahu. Maliyetine geliyor mu ona bakacaksın. Sırf bunun için 10 yıl bekleyip de tekrar maliyetine satmanın neresi marifet? Bu adamların şirketlerine yatırım yapan yatırımcıların hemen hemen çoğu, zır cahil.

  • Eser06 Nisan 2021 21:56

    14 milyona al kısa süre sonra 60 milyona sat! Selim öyle ucuza mal yedirmez! SBK bu yalıyı almadan önce Yalı hanhi şitketin malı idi?

  • Msm06 Nisan 2021 21:52

    Bu yalı Kervn’a ait miydi? Onu da mı kervn dışına çıkarmış olabilirler mi? Zamanımda bu ikili daha önce malları Kervn mallarını en ucuza şirket dışına çıkarmak için iyi paslaşmalar yapmıştı!

  • Fox06 Nisan 2021 16:30

    Borsa tilkisi! Yapmadığı tilkilik kalmadı!

  • Rdf06 Nisan 2021 16:27

    SBK ve selim koordinasyonları! Kervn da da malı götğrme operasyonları

  • Alp 06 Nisan 2021 16:25

    Borsada halka açık şirket olan Kervansaray Yatırım Holding in de bir çok varlığını katakule işlerle kelepire şirket dışına çıkardılar! Adamlar işi biliyor! arkalarında çok derin yerlerden güçlü yerlerden destekleri olmazsa bu kadar aleni söğüşleme işleri yapılması zor

  • emekci06 Nisan 2021 11:49

    bu yalılar helal para ile alınmaz zaten