BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinBanksy, hastane duvarına çizdiği eserini, yardım için satışa çıkarıyor----

Banksy, hastane duvarına çizdiği eserini, yardım için satışa çıkarıyor

Banksy, hastane duvarına çizdiği eserini, yardım için satışa çıkarıyor
08 Mart 2021 - 22:32 www.finansgundem.com

Banksy, hastane duvarına çizdiği ve 'Game Changer' adını verdiği eserini sağlık çalışanları yararına satışa çıkarıyor. Banksy'nin hedefi bu satıştan 3 milyon pound fon toplamak.

Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy, bir hastane duvarına yaptığı 'Game Changer' adlı eserini açık artırmayla satışa çıkararak, İngiltere Ulusal Sağlık Hizmetleri için en az 3 milyon pound fon toplamayı planlıyor.

PANDEMİNİN İLK DALGASINDA ÇİZMİŞTİ

BBC'nin haberine göre, İngiliz grafiti sanatçısı Banksy, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisinin ilk dalgası sırasında Southampton General Hastanesi'nin duvarına çizdiği 'Game Changer' adlı eserini açık artırmayla satışa çıkaracak.

Bu gönderiyi Instagram'da gör

Banksy (@banksy)'in paylaştığı bir gönderi

Ressam, sağlık çalışanlarına çabalarından dolayı teşekkür etme amacıyla hastaneye hediye ettiği çalışmasında, bir çocuğun oyuncak sepetindeki Batman ve Örümcek Adam oyuncaklarını yerine, pelerinli bir hemşireyle oynadığı görülüyor.

HASTANEYE TABLONUN REPRODÜKSİYONUNU BIRAKACAK

Banksy, tablonun orijinalini açık artırmaya çıkartmayı, hastaneye de reprodüksiyonunu bırakmayı planlıyor. Eserin, 2.5 ilâ 3.5 milyon pound (26.5-37 milyon lira) arası bir fiyata alıcı bulması bekleniyor.

"SİYAH BEYAZ OLSA DA, ORTAMI AYDINLATACAĞINI UMUYORUM"

Söz konusu grafitiyi hastane duvarına çizdiğine bir de not gönderen Banksy, "Yaptıklarınız için hepinize teşekkür ederim. Bu resim siyah beyaz olsa da ortamı biraz aydınlatacağını umuyorum" ifadelerini kullanmıştı.

'UMUDUN RESMİ'

Christie's Müzayede Evi, tablonun 'umudun resmi' ve pandeminin gidişatını değiştirmeye çalışanlarına bir saygı duruşu olduğunu açıkladı.

Banksy’nin son eserini duvarına yaptığı evin fiyatı 17 kat arttı

 

Sanat eserini yakıp, dijital varlığa dönüştürdüler

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)