BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBankalar alacakları için ortak şirket mi kuruyor?----

Bankalar alacakları için ortak şirket mi kuruyor?

Bankalar alacakları için ortak şirket mi kuruyor?
11 Aralık 2019 - 15:40 www.finansgundem.com

Türk bankaları 2020'nin Mart ayına kadar bazı tahsili gecikmiş alacakların (TGA) bilançolardan temizlenmesi için varlık yönetim şirketi kurmayı planlıyor.

Türk bankaları, yeni krediler için alan aratmak ve ekonomiyi desteklemek amacıyla gelecek yılın Mart ayına kadar bazı tahsili gecikmiş alacakların bilançolardan temizlenmesi için varlık yönetim şirketi kurmayı planlıyor.

Bloomberg'in haberine göre bankalar, bu adımla uluslararası kurumları hissedar olarak çekmeyi hedefliyor. Konuya ilişkin olarak ismini vermek istemeyen bir kaynak, hangi tür sorunlu kredilerin devredileceğine daha sonra karar verileceğini belirtti.

Tahsili gecikmiş alacakların kredilere oranı Ekim ayı itibarıyla %5,2 seviyesinde bulunuyor. Bu oranın yıl sonunda %6,3’e ulaşabileceği belirtiliyor. BDDK Eylül'de bankalardan 46 milyar liralık kredinin yılsonuna kadar TGA olarak sınıflandırılmasını istemişti.

Habere göre BloombergHT'nin ulaştığı bankacılık kaynakları da iddiaları doğruladı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)