BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankada hesabı olanlar dikkat!----

Bankada hesabı olanlar dikkat!

Bankada hesabı olanlar dikkat!
06 Şubat 2015 - 14:35 www.finansgundem.com

Türkiye Bankalar Birliği, bankalarda zaman aşımına uğramış hesapları olan müşteriler için arama motoru oluşturdu

Türkiye Bankalar Birliği, bankalarda 2014 yılsonu itibariyle zaman aşımına uğramış hesapları olan müşteriler için arama motoru oluşturdu.
 
TBB'den yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Bilindiği üzere, 5411 Sayılı Bankacılık Kanunu’nun 62. maddesine  göre, bankalar nezdindeki mevduat,emanet ve alacaklardan hak sahibinin  en son talebi, işlemi, herhangi bir yazılı talimatı tarihinden  başlayarak on yıl içinde aranmayanlar zamanaşımına tabidir. 5411  Sayılı Bankacılık Kanunu’nun 62. maddesinin uygulamasına ilişkin  yayımlanan Yönetmeliğin 8. maddesi gereğince, zamanaşımına uğrayan  mevduat,emanet ve alacakların listesi Türkiye Bankalar Birliği internet sitesinde Şubat ayı başından Mayıs ayı sonuna kadar ilan edilecektir.
 
Bu çerçevede, listede isim ve hesap bilgileri yer alan kişilerin en geç 15 Haziran 2015 tarihine kadar hesaplarının bulunduğu bankanın herhangi bir şubesine geçerli kimlik bilgileri ile başvurmamaları halinde yasa gereği zamanaşımına uğramış olan mevduat,emanet ve alacakları gelir kaydedilmek üzere Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na devredilecektir."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)