BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBankacılık sektöründe büyüyeceğiz----

Bankacılık sektöründe büyüyeceğiz

Bankacılık sektöründe büyüyeceğiz
24 Mayıs 2013 - 14:13 www.finansgundem.com

Endeavor Başkanı Murat Özyeğin, bankacılık sektöründe büyüyeceklerini ve yeni liman alımları yapmak istediklerini söyledi

Endeavor Başkanı Murat Özyeğin, Cnbc-e canlı yayınında Fiba Holding'in yatırım planlarını ve hangi sektörlerde büyüyecekleri konusunda açıklamalarda bulundu.
Özyeğin, "Biz grup olarak finansal ile finans dışı işlerimizi belli bir dengede tutar bir büyüme stratejisi içindeyiz. Büyümemizi iki taraflı planlıyoruz. Türkiye'de belli bir atılımımız oldu. Millenium Bank'ı satın alıp ismini Fiba Bankaya çevirerek Türkiye'de tekrar bankacılığa girdik. Biz aslında bankacılıktan hiç çıkmamıştık. Yurt dışındaki tüm bankalarımızı Türkiye'de Finansbank'ın satışı ertesinde korumuştuk" dedi.
Şu anda 40 şubeleri olduğunu belirten Özyeğin, "Bu yıl sonunda 100 şubeye ulaşacağız" dedi. Rusya'daki bankalarının en hızlı büyüyen bankalardan biri olduğunu belirten Özyeğin, orada deplasmandaki bankalarla rekabet içinde olduklarını söyledi. Özyeğin Rusya'da kredi kartlarından ticari ve kurumsal bankacılığa kadar o ülkede olduklarını söyledi.
Özyeğin bankacılık sektöründe büyüyeceklerini, yeni liman alımları yapmak istediklerini ifade etti.
HALKA AÇILMA
CNBCe.com okurlarından gelen "Fiba Bank'ın BIST'te yer alması konusunda ne düşünüyorsunuz? sorusuna Özyeğin, "Şu an bizim borsaya açılmak gibi bir planımız yok ama Finansbank'ın başarısını pekiştirmek konusunda zamanında borsaya açık olması çok büyük bir etkendi. Şu anda banka büyümesini daha ileri bir boyuta getirdiğinde halka açılma gündemimize gelecektir." şeklinde yanıt verdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)