BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBankacılara veryansın etti----

Bankacılara veryansın etti

Bankacılara veryansın etti
26 Mart 2013 - 07:27 www.finansgundem.com

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Avrupa’nın en kârlısı olan Türk bankacılık sisteminin vicdanlı olmasını istedi

Kartepe Ekonomi Zirvesi’nin 2013 etkinliğinde sunum yapan Hisarcıklıoğlu, bir soru üzerine şunları söyledi: “Bankalar ekonominin olmazsa olmaz unsuru. Ama vicdanlı olsunlar diyoruz. Kârlarında müthiş patlama var. Sıkıntı şu, geçen sene mevduat faizlerini 1 puan artırmışlar ama kredi verdiklerinin puanı tam 5 misli artmış. Yani maliyetleri 1 artıyor, karşıya yansıtmaları 5. Bu vicdansızlık.
Avrupa’nın en kârlısı Türk bankacılık sistemi. Böyle bir şey olur mu arkadaş ya? Onlar da kâr etsin, onların zararının bedelini de 2001’de ödedik. Öyle bir şey istemiyoruz tabi ki. Sen şimdi faizle para veriyorsun bankaya, senin mevduat faizin 1 puan artacak, aynı şirket mevduatını 5 puan yükseğe kredi olarak alacak. Bu bir haksızlık, vicdansızlık.”
‘En hızlı 100’ü seçecek
TOBB olarak yeni bir girişimcilik endeksi oluşturduklarını belirten Hisarcıklıoğlu, “Endeks, bir ilde yeni kurulan firmaların, o ilin nüfusuna ve o ilde mevcut firma sayısına oranına göre hesaplanıyor. Ankara, 2.19 puan ile ilk sırada” dedi. Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin 2010-2012 döneminde en hızlı büyüyen 100 şirketini seçmek için ‘Türkiye 100 Programı’ başlattıklarını da söyledi.
Karşılıksız çeklere uygulanan hapis cezasının kalktığını hatırlatan Hisarcıklıoğlu, “Türkiye’de şu an firmalar ödeme zorluğu yaşıyor. Kredi Kayıt Bürosu’yla karşılıksız çek riskine son verecek çalışmayı yaptık. Çekte, çek numarasını SMS ile gönderip teyit alarak çekin sahte-çalıntı olup olmadığı kontrol edilebilecek” dedi.
Kadın işveren sayısı 1 yılda 6 bin kişi arttı
Geçen yıl kadın işveren sayısında 6 bin artış yaşanmasına karşın erkek işveren sayısında 12 bin azalma olduğunu aktaran Hisarcıklıoğlu şöyle konuştu: “2012’de işe girenlerin yarısını kadınlar oluşturdu. Yeni kadın girişimci sayısı erkekleri aştı. Kadın işveren sayısı 2012’de 2011’e göre 6 bin kişi arttı. Yani kadınlar daha önce hiç görülmediği ölçüde çalışma yaşamına katıldılar. TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nu kurmamızın ve aktif olarak çalışmalarının önemli bir rol oynadığını düşünüyorum. Toprağa attığımız tohum tuttu.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)