BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBanka kurmak için...----

Banka kurmak için...

Banka kurmak için...
06 Kasım 2013 - 23:37 www.finansgundem.com

Başbakan'ın ardından Ali Babacan da banka kurmayı vaat eden Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a sert bir göndermede bulundu...

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın banka kurma vaadiyle ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan sonra bir yanıt da Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’dan geldi. Babacan, "Prensip olarak söylüyorum" diye sözlerine başladıktan sonra, banka kurmak için öncelikle 300 milyon dolarlık sermaye gerektiğini hatırlattı.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Hazine bütçesi görüşmeleri sırasında milletvekillerinin 'Fenerbank’la ilgili sorularını yanıtlayan Babacan şöyle konuştu:
“Prensip olarak söylüyorum. Türkiye ’de Banka kurmak için iki önemli şart vardır. Bunlardan biri 300 milyon dolar minimum sermayedir. Kaldı ki Fenerbahçe’nin bırakın sermayeyi çok ciddi bir borçluluk durumu var. Banka kurmada ayrıca tecrübe, itibar geçmişte en ufak bir ticari sıkıntısının olmaması gibi ayrı bir durum var. Dolayısıyla kriterleri tamamladıktan sonra banka kurmak mümkün. Ben Fenerbahçe’yi yalnızca mali bilgi açısından değerlendirdim.”

HAZİNE GARANTİSİNE ÜST LİMİT
Kamu-özel işbirliği (KOİ) modeliyle gerçekleştirilen altyapı projelerine borç üstlenimi mekanizmasıyla destek olunduğunu ifade eden Babacan, yap-işlet-devret (YİD) ve eğitim ile sağlık sektöründeki yap-kirala-devret (YKD) modeli projeleri için Hazine Müsteşarlığı’nca taahhüt edilebilecek borç üstlenim üst limitinin 2014’te 3 milyar dolar olacağını söyledi.
Babacan gelecek dönemde Gebze-İzmir Otoyolu projesinin ikinci kesimi ve İstanbul 3. Boğaz Köprüsü’ne de içine alan Kuzey Marmara Otoyolu projesine ilişkin finansman kapsamında Hazine’nin borç üstlenim müzakarelerine başlanılmasının öngörüldüğünü bildirdi. Ancak bu projelerin ihalesi Hazine’nin borç üstlenimini limitleyen yasadan önce yapıldığı için 3 milyar dolarlık sınırın içinde yer almayacağı öğrenildi.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)