BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkBanka iflasları haberleri doğru mu?----

Banka iflasları haberleri doğru mu?

Banka iflasları haberleri doğru mu?
20 Şubat 2014 - 11:18 www.finansgundem.com

Kazakistan Merkez Bankası Başkanı'ndan Kazak bankaların iflasına ilişkin iddialara yanıt geldi

Kazakistan Merkez Bankası Başkanı Kayrat Kelimbetov, Kazak bankaların iflasına ilişkin söylentilerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Kazak bankaların mali durumları hakkında son günlerde sosyal medya üzerinde bir takım olumsuz bilgilerin yazıldığına ve paylaşıldığına dikkat çeken Kelimbetov, bu bilgilerin doğru olmadığını dile getirdi. Kazakistan Merkez Bankası Başkanı,  bu girişimlerle gerek piyasalarda gerekse de halk  üzerinde olumsuz bir hava oluşturulmak istendiğinin amaçlandığını ifade etti. Halkın bu bilgilere itibar etmemesi gerektiğine dikkat çeken Kayrat Kelimbetov, bu faaliyetlerin  ülkenin bankacılık sistemindeki istikrarı bozmayı hedeflediğini vurguladı.

Kelimbetov, Kazak bankaların hem milli para birimi tengenin hem de döviz olarak yeterli kaynaklara sahip olduğunu ifade etti. Merkez Bankası olarak ülkede faaliyet gösteren bankalara likidite desteğini sağlayacaklarını da sözlerine ekleyen Başkan Kayrat kelimbetov, gerçek kişilerin mevduatlarının yasa gereği devlet garantisi altında olduğunun da altını çizdi.

Öte yandan  Kelimbetov daha önce de  11 Şubat’ta aldıkları devalüasyon kararı üzerinden manipülasyon yapan bankaların cezalandırılacaklarını söylemiş  yeni para politikasının daha verimli ekonomik atılımlar için hayata geçirildiğini illeri sürmüştü.

11 Şubat’ta ülkede yaşanan devalüasyon sonrası Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev de hükümete yabancı sermayeye gerekli yatırım ortamı sağlama çağrısında bulunmuş: "Boş konuşmaya gerek yok. Artık iş yapma zamanı. İmalat sanayine, özellikle de orta ve küçük ölçekli yatırımcılara destek verilmesi gerekiyor. Yatırımcılarla ortak bir dilbulmalısınız, eğer bunu yapamıyorsanız, bunu yapacak yeni bir hükümet gelir". sözleri ile hükümeti görevden almakla tehdit etmişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)