BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBal'dan Erdoğan'a: demokrasilerde ağız kapatılmaz----

Bal'dan Erdoğan'a: demokrasilerde ağız kapatılmaz

Bal'dan Erdoğan'a: demokrasilerde ağız kapatılmaz
21 Kasım 2013 - 21:52 www.finansgundem.com

AK Parti'de disipline sevk edilen Kütahya Milletvekili İdris Bal Başbakan Erdoğan'a yanıt verdi...


Ak Parti Kütahya Milletvekili İdris Bal, ‘parti iç disiplinine riayet etmediği’ için disipline sevk edildiğini açıklayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ’a “Belli bir partiye girdiğiniz zaman belli prensiplere riayet edeceksiniz ama demokrasilerde ağzınızın kapanması, iradenizin, fikir hürriyetiniz elinizden alınması asla ve asla söz konusu olmaz” diye karşılık verdi. 
CNN Türk’ün canlı yayınına katılan İdris Bal, Partisinin yönetimince ‘kesin ihraç’ istemiyle disipline sevkine ilişkin şu açıklamayı yaptı: 
“Ben demokrasinin ne olduğun biliyorum İngiltere’de masterımı, doktoramı yaptım Harvard Üniversitesi’nde çalışmalar yaptım. Benim anladığım demokraside, hazım kapasitesi vardır parti içerisinde her şey tartışılır, tabi ki bunlar yapılırken belirli ilkelere tabi ki uymak gerekir; hem ahlaki hem demokrasi hem de partinin ilkelerine. Ben bu güne kadar yazdığım, söylediğim her şeyin bu ilkelere uyduğuma inanıyorum. Şunu da merak ediyorum, hangi beyanatım, yazım, mülakatım küçük düşürücü olmuş onu merak ediyorum. 
Demokrasilerde ağzınızın kapanması asla olmaz 
Şunu kabul ediyorum belli bir partiye girdiğiniz zaman belli prensiplere riayet edeceksiniz ama demokraside şöyle bir şey yok artık tamamen ağzınızın kapanması, iradenizin, fikir hürriyetiniz elinizden alınması asla ve asla demokrasilerde söz konusu olamaz. 
Her yerden tebrikler alıyorum 
Urfa’dan, Diyarbakır’a, Tekirdağ’a kadar her yerden teşekkürler alıyorum, tebrikler alıyorum. Niçin? Milletimin menfaatine bir şeyler söylediğim için. Zannedilmesin bunların hepsi Ak Partili, CHP ’lisi de MHP ’lisi de belki BDP ’lisi de Alevisi de Sünnisi de sanatçısı da beni arıyor. Sözlerime objektif, hakkaniyet penceresinden bakılırsa kimseye hakaret etmiyorum sadece kaygılarımı paylaşıyorum. Diyelim ki yanılıyorum ama benim burada en önemli sermayem samimiyetimdir.” 
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)