BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBakır fiyatları Fed öncesi artış gösterdi----

Bakır fiyatları Fed öncesi artış gösterdi

Bakır fiyatları Fed öncesi artış gösterdi
30 Ekim 2013 - 12:40 www.finansgundem.com

Bakır, Fed toplantısı öncesi, stoklardaki düşüşle birlikte yükselişini sürdürdü

Bakır, iki gün süren ve bugün sona erecek olan Fed toplantısı öncesi, depolardan bakır çıkarılmasına ilişkin emirlerin son dört ayın en hızlı artışını göstermesi ve stokların Mart ayından bu yana en düşük seviyesine inmesinin ardından yükselişini beşinci güne taşıdı.
Üç ay vadeli bakır kontratları, Londra Metal Borsası'nda (LME), yüzde 1 yükselerek ton başına 7,273 dolar ile 23 Ekim'den bu yana en yüksek seviyesine çıkmasının ardından, Tokyo saati ile 16:10'da 7,260.25 dolara geldi. Metal Ekim ayında yüzde 0.6 düştü ve son dört aydaki ilk kaybına yönlendi.
LME depolarından bakır çıkarılmasına ilişkin emirler yüzde 12 ile 20 Haziran'dan bu yana en hızlı artışını gerçekleştirdi. Backwardation olarak adlandırılan, spot bakır ile üç ay vadeli bakır kontratı arasındaki fark ton başına 1.50 dolar prime çıktı. Bu durum, genellikle sınırlı arzEkonomistler, Fed'in bugünkü toplantıda aylık 85 milyar dolar olan varlık alım programını değiştirmemesini bekliyor.
Seul'de Korea Exchange Bank Futures Co. kıdemli traderı Hwang Il Doo, "Bakır LME'de düşen stoklardan ve depolardan bakır çıkarılmasına ilişkin emirlerden destek buluyor," dedi ve "Backwardation da metali yukarı itiyor" şeklinde görüş bildirdi.
İptal edilmiş varantlar olarak da adlandırılan depolardan bakır çıkarılmasına ilişkin emirler, LME verilerinin dün gösterdiği üzere, temelde Malezya'nın Johor bölgesindeki işlemlerin etkisi ile 295,000 tona çıktı. LME bakır stokları düşüşünü 39'ncu güne taşıdı ve 476,675 ton ile Mart ayından bu yana en düşük seviyesine indi. Bu periyot, Bloomberg'in derlediği verilere göre, 2 Temmuz 2009'dan bu yana en uzun süreli düşüş dönemini işaret ediyor.
Ocak vadeli bakır kontratları, Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda, yüzde 1.1 yükselerek ton başına 52,080 yuandan (8,549 dolar) kapandı. Aralık vadeli bakır kontratları, New York Comex piyasasında yüzde 1 değer kazanarak pound başına 3.3095 dolara ulaştı.
LME'de, aluminyum, kalay ve nikel de değer kazanırken, kurşun düştü ve çinko fazla değişmedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)