BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBakır düşüşlere öncülük etti----

Bakır düşüşlere öncülük etti

Bakır düşüşlere öncülük etti
23 Eylül 2013 - 10:56 www.finansgundem.com

Bakır, Çin ithalatındaki düşüşün etkisi ile, sanayi metallerindeki düşüşlere öncülük etti

Bakır, Çin'in emtia ithalatının düşmesinin, dünyanın en büyük metal kullanıcısında talebin beklenenden daha zayıf olabileceği endişesini artırmasının ardından, bir haftayı aşkın sürenin en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi ve sanayi metallerindeki düşüşlere öncülük etti.
Üç ay vadeli bakır kontratları, Londra Metal Borsası'nda (LME), yüzde 0.9 ile 12 Eylül'den bu yana en hızlı düşüüşünü göstererek, Singapur saat ile 14:53'te, ton başına 7,216.50 dolara geriledi. Nikel yüzde 0.7 düşerken, kalay yüzde 0.9 değer kaybetti.
Çin'in rafine bakır ithalatı, Ağustos ayında, önceki aya göre, yüzde 10 düşerek 262,942 tona indi. Çin, Hong Kong, Güney Kore ve Tayvan'da piyasalar, Fed'in 18 Eylül'de sürpriz bir şekilde, varlık alımlarını düşürmek için ekonomik toparlanmaya ilişkin daha fazla işaret görmeleri gerektiğini açıkladığı geçen haftaki tatillerin ardından bugün yeniden açıldı.
Maike Futures Brokerage Co. analisti Wu Jianguo, doğu Çin'deki üreticileri ziyaret ettikten sonra düzenledikleri araştırmayı işaret ederek, "Bakır ithalatı, tüketimin ikinci yarıda biraz hayalkırıklığı yaratabilecek olmasından dolayı, daha da düşebilir," dedi ve "Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'ndaki fiyatlar, tatil arası sonrası, beklenenden daha düşüktü" yorumunda bulundu.
Aralık vadeli bakır kontratları, Şanghay Vadeli İşlemler Borsası'nda, 19 ve 20 Eylül'deki tatilin ardından ilk işlem gününde, yüzde 0.8 yükselerek ton başına 52,070 yuana (8,511 dolar) çıktı. Aralık vadeli bakır kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 1 düşüşle pound başına 3.2885 dolara indi. Comex fiyatları geçen hafta yüzde 3.7 yükselirken, LME fiyatları yüzde 3.4'lük bir çıkış gerçekleştirdi.
LME vadelileri bugün, Çin'de imalat sanayi endeksinin son altı ayın en yüksek seviyesine çıktığını gösterenveri öncesi yüzde 1.6 kadar düştü. Çin'de HSBC Holdings Plc ve Markit Economics'in açıkladığı imalat sektörü satınalma yöneticileri endeksi (PMI) Eylül ayında 51.2 seviyesine çıktı. Bloomberg'in anketine katılan 14 ekonomistin tahminlerinin medyanına göre, bu verinin 50.9 seviyesinde çıkması bekleniyordu.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)