BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakanlar Kurulu’na özelleştirme şoku!----

Bakanlar Kurulu’na özelleştirme şoku!

Bakanlar Kurulu’na özelleştirme şoku!
05 Ekim 2013 - 11:12 www.finansgundem.com

Bakanlar Kurulu’na özelleştirmeyle ilgili yargının verdiği iptal kararlarını uygulamama yetkisini veren kararı Anayasa Mahkemesi iptal etti

Bakanlar Kurulu’na özelleştirmeyle ilgili yargının verdiği iptal kararlarını uygulamama yetkisini veren kararı Anayasa Mahkemesi iptal etti.
Özelleştirmede yargıya By-Pass içeren yasa değişikliğinin iptali için CHP, Anayasa Mahkemesi’ne gitmişti. Anayasa Mahkemesi söz konusu düzenlemeyi yaklaşık 1.5 yıl sonra iptal etti. Nisan 2012’de çıkarılan düzenleme şöyleydi:
“Özelleştirme uygulamaları sonucunda kuruluşların nihai devir sözleşmelerinin imzalanarak devir ve teslim işlemlerinin tamamlanmasından sonra özelleştirme işlemlerinin bütün sonuçlarıyla birlikte tamamlanmış bulunması, söz konusu kuruluşları devralanlar tarafından üretim, yatırım, modernizasyon, istihdam ve bunlara bağlı her türlü hukuki, ticari ve mali tasarruflarda bulunulması nedeniyle oluşacak fiili imkansızlık karşısında geri dönülemeyecek bir yapının ortaya çıkması halinde yargı kararlarının uygulanmasına yönelik olarak, Bakanlar Kurulu tesis edilecek iş ve işlemler konusunda karar almaya yetkilidir.”
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)