BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan'dan 1 Mayıs için Taksim açıklaması----

Bakan'dan 1 Mayıs için Taksim açıklaması

Bakan'dan 1 Mayıs için Taksim açıklaması
11 Nisan 2014 - 23:02 www.finansgundem.com

​'İstanbul Taksim Meydanı’nda 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi?' sorusu cevap bekliyor

DİSK, KESK ve Türk Tabipler Odası 1 Mayıs'ta Taksim'e çıkmak için çağrı yaptı. Hükümetten konuyla ilgili ilk açıklama geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, “Eğer amaç, 1977'de hayatlarını Taksim Meydanı'nda kaybedenleri anmak ise amaç, eğer amaç 1 Mayıs'ta mesaj vermek ve 1 Mayıs'ı emek adına kutlamak ise bunlarla ilgili bir sorun yok. Ama Türkiye'de miting ve gösteri alanları belli. Gösteri ve mitingi de dilediğiniz alanlarda yapabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise Pazartesi günü sendika temsilcileriyle görüşecek.

Taksim'de 1977'deki 1 Mayıs gösterisinde kimliği belirsiz kişiler tarafından ateş açılması sonrasında çıkan olaylarda 36 kişi hayatını kaybetmişti. O tarihten sonra 2010 yılına kadar Taksim'de 1 Mayıs kutlamalarına izin verilmedi.

Geçtiğimiz yıl ise Taksim meydanındaki inşaat çalışmaları nedeniyle Taksim Meydanı’nda kutlamaya izin verilmemiş, Taksim'e çıkmak isteyen eylemcilere polis müdahale etmişti.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • izin12 Nisan 2014 14:40

    özellikle izin verilmez. insanlar gitmek ister. üzerlerine polis salınır. olay çıkar. oyları seçimde artar. son 5-6 yıldır mekanizma böyle işliyor.