BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Varank'tan gurur paylaşımı----

Bakan Varank'tan gurur paylaşımı

Bakan Varank'tan gurur paylaşımı
20 Haziran 2020 - 03:37 www.finansgundem.com

Türk Malı solunum cihazları Haziran başından bu yana Brezilya'da Kovid-19 hastalarına nefes oldu. Sanayi Bakanı Varank, Sao Paulo Valisi Joao Doria'nın paylaşımını "Sizce de gurur verici değil mi" diyerek sayfasına taşıdı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Twitter hesabından, Sao Paulo Valisi Joao Doria'nın eyaletin kamu hastanelerine dağıtılan Türkiye üretimli solunum cihazlarını içeren görselli mesajını paylaştı.

"MilliTeknolojiHamlesi" etiketiyle paylaşımda bulunan Varank, "Türkiye'den 11 bin kilometre ötede bir hastanede, 'Made in TÜRKİYE' yazısını görmek; Yabancı bir devlet adamının bizim ürünlerimizi paylaştığını görmek; Sizce de gurur verici değil mi?" değerlendirmesinde bulundu.

"Hiçbir Kovid-19 hastası tedaviden mahrum kalmayacak"

Sao Paulo Valisi Joao Doria, "Made in Türkiye" baskılı solunum cihazlarının fotoğraflarına yer verdiği mesajında, 2 bin 72 solunum cihazının Sao Paulo eyaletindeki farklı kamu hastanelerine dağıtıldığını aktardı. Doria, solunum cihazlarının Taubate, Registro ve Bauru bölgelerine ulaştığı ve hastanelerde hizmete sunulduğunu belirtti.

Doria, Türkiye'den tedarik ettikleri solunum cihazlarıyla yoğun bakım ünitelerindeki yatak sayısını ikiye katlayabildiklerine işaret ederek, "Böylelikle Sao Paulo'da hiçbir yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hastası tedaviden mahrum kalmayacak." açıklamasında bulundu.

ÇİN'DEN İTHAL EDİLENLER ULAŞMAYINCA TÜRKİYE'YE YÖNELDİLER

Brezilya'nın Sao Paulo Eyaleti'ne bağlı kurumlardan biri olan Butanta Enstitüsü, Çin’den ithal ettiği solunum cihazlarının yerine ulaşmaması üzerine Türkiye'de üretilen solunum cihazlarını ithal etti.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle toplam 48 bine yakın ölüm ve 978 binin üzerinde vakanın bulunduğu Brezilya, hastanelerdeki yoğun bakım ünitelerindeki acil ihtiyacı karşılamak için yurt dışından solunum cihazı ithalatına başladı.

Brezilyalı yetkililer, Çin’den ithal edilen cihazların Sao Paulo’ya ulaşmaması üzerine acil ve sorunsuz bir şekilde solunum cihazlarını almak için Türkiye’ye yöneldiler.

Türk malı solunum cihazları Brezilya'ya nefes olacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)