BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Tunç, denetimli serbestlik düzenlemesinin detaylarını açıkladı----

Bakan Tunç, denetimli serbestlik düzenlemesinin detaylarını açıkladı

Bakan Tunç, denetimli serbestlik düzenlemesinin detaylarını açıkladı
01 Ağustos 2023 - 14:43 www.finansgundem.com

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, denetimli serbestlik tedbirine 5 yıl ve daha az süre kalanların cezaevine geri dönmeyeceğini açıkladı.


Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "denetimli serbestlik" konusuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Tunç, 2020'de çıkarılan kanunla açık cezaevlerinde bulunan hükümlülerin Kovid-19 iznine çıkarıldığını hatırlatarak, "Bu izin 3 yıl sürdü. İzinde geçen süreler de infazdan sayıldı. Bu süre, 31 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla doldu. Süre dolmadan önce TBMM'de yeni bir yasal düzenleme yapıldı." dedi.

"Denetimli serbestlik tedbirine 5 yıl ve daha az süre kalanlar cezaevine geri dönmeyecek. Ama denetimli serbestlik için cezası 5 yıldan fazla olanlar, cezası daha yüksek olanlar, cezaevlerine geri dönmüş olacak." diye konuşan Bakan Tunç, "Ayrıca bu düzenlemede kapalı cezaevlerinde barındırılan hükümlüler de açık cezaevine 3 yıl erken çıkmış olacak. Denetimli serbestlik olarak da açık cezaevinden 3 yıl erken denetimli serbestliğe çıkmış olacaklar. Düzenleme bu şekilde. Başvuruya 2 haftalık bir süre var. 15 Ağustos akşamına kadar başvurmaları gerekiyor. Geri dönecek olan yaklaşık 21 bin hükümlü var. 21 bin hükümlünün süresi içerisinde müracaat etmesi lazım. O süre de 15 Ağustos'ta sona eriyor. Süre içerisinde müracaat etmeyen hükümlüler haklarını kaybetmiş olur. Direkt kapalı cezaevine gitmiş olurlar. Müracaat ederlerse, açık cezaevlerinde barındırılmaya devam ederler." dedi.

Bakan Tunç: Tutukluluk süreçleri yeniden gözden geçirilecek

 

Bakan Tunç açıkladı: Evini kiraya verene teşvik!

 

Kadir Şeker'i sevindiren haber: Cezaevine dönmeyecek!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)