BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBakan Nebati Londra'da 100'e yakın bankacı ve yöneticiyle görüştü----

Bakan Nebati Londra'da 100'e yakın bankacı ve yöneticiyle görüştü

Bakan Nebati Londra'da 100'e yakın bankacı ve yöneticiyle görüştü
08 Şubat 2022 - 21:41 www.finansgundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Londra'da çeşitli bankaların ve yatırımcıların 100'e yakın üst düzey yöneticisiyle bir araya geldi. Toplantıda, Türkiye Ekonomi Modeli ve atılacak adımlara ilişkin karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati 7-8 Şubat 2022 tarihlerinde Londra’da bankacı ve yatırımcıların üst düzey yöneticileriyle bir araya geldi.

Bakan Nebati Toplam 2 gün süren görüşmelerde 18 varlık yönetim şirketi, 19 uluslararası kalkınma ve yatırım bankası ile 10’dan fazla özel sermaye, altyapı ve girişim sermayesi fonu ve teknoloji şirketi katılım sağladı ve toplam 100’e yakın üst düzey yönetici ile görüşmeler gerçekleştirildi.

"ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEME İLİŞKİN ÖNGÖRÜLER ÜZERİNE GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNULDU"

Yatırımcılar tarafından yoğun ilgi gösterilen toplantılarda, Türkiye Ekonomisinin görünümüne ilişkin değerlendirmeler paylaşıldı. Buna ek olarak Türkiye Ekonomi Modeli hakkında kapsamlı bilgiler verildi ve önümüzdeki döneme ilişkin öngörüler üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.

Türkiye’nin dinamik üretim kapasitesi, güçlü büyüme performansı, sağlıklı kamu maliyesi, sağlam bankacılık sektörü ve düşük borçluluğu ile gerek bölgesinde gerek küresel çapta ön plana çıkan ve önemli bir potansiyel barındıran gelişmekte olan yıldız bir ülke olduğu toplantılarda vurgulandı. Ayrıca, döviz kurlarında sağlanan istikrar ile birlikte ülkemizdeki enflasyonun geçici olduğu toplantılarda dile getirildi.

Bankacı ve yatırımcılarla belirli periyotlarda iletişimin sürdürülmesi konusunda hem fikir kalındı.

İngiliz ekonomist Ash'ten Bakan Nebati'nin Londra temaslarına övgü

 

Nebati: Londra'daki görüşmelerimiz çok olumlu geçti

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Trüf08 Şubat 2022 22:01

    Böyle uyduruk tefecilerle yüzlercesiyle görüşülecegine yasal düzgün doğru dürüst bir kurum Olan IMF ile görüş hepsine bedel

  • Maksim09 Şubat 2022 00:49

    Onun için IMF var düzgünlügü dürüstlüğü gören yöneten işlerine gelmediği için sürekli eleştirilen

  • Mucise Reis ;)08 Şubat 2022 23:21

    İmf para verdiğinde , her kuruşun nereye harcandığını soruyor. Bu tefeciler bazı taahitleri alır parasını verir. sonrasında arsamı alır, av m mi diker, tatil köylerimi alır, ihaleler mi alır, hissedar mı olur varlık fonuna vb. vb. kendi aralarında olur biter. Sanki devletin malı babalarının malları. İMF harcamaları açık seçik denetime , sayıştay raporuna, her kuruşu sorar. Ve fabrika çalışsın otomobil alamazsın der. üretim hattı çalışsın 2. saray yapamazsın der. 8 uçak var yeni 9. uçak alamazsın verdiğim para ile der... o bakımdan ingiliz spekülator ve tefecilere gidiliyor.