BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBakan Nebati, ağustos ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi----

Bakan Nebati, ağustos ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi

Bakan Nebati, ağustos ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi
05 Eylül 2022 - 11:10 www.finansgundem.com

Ağustos ayı enflasyon rakamlarının yıllık bazda yüzde 80'i aşmasının ardından Bakan Nebati açıklamalarda bulundu.

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, tüketici fiyatları ağustosta aylık yüzde 1,46 yıllık bazda ise yüzde 80,21 oldu.

"Yüksek enflasyonu bir daha geri dönmemek üzere bu topraklardan defedeceğiz." diyen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Twitter hesabından enflasyonla ilgili değerlendirmede bulundu.

"Dünya enflasyon endişeleriyle boğuşuyor"

"Dünyanın en büyük ekonomileri enflasyon ve resesyon endişeleriyle boğuşuyor. Bu ülkeler, son 40-50 yılın en yüksek enflasyon oranları karşısında ekonomilerinin durma noktasına geleceğinden endişe duyuyorlar.

Enflasyonla mücadele süreçleri birçok ülkede para politikasının tedrici olarak sıkılaştırılması ile gerçekleşmekle birlikte resesyon ihtimalinden dolayı dünyada birçok ülke negatif reel faiz politikası uyguluyor.

"Enflasyonla mücadelemizi sürdürüyoruz"

Bizler, yatırımı ve üretimi durdurmadan enflasyonla mücadelemizi sürdürüyoruz. Politikalarımızı da yatırım ve üretimi teşvik etmekten yana kullanıyoruz. Böylece, makine ve teçhizat yatırımları, 2022 yılının ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre %17,8 artmıştır.

Önümüzdeki aylarda enflasyonun daha da hız kestiğine birlikte şahitlik edeceğiz. Bugün açıklanan Ağustos ayı enflasyon verileri de bu projeksiyonlarımızı destekler niteliktedir. Yüksek enflasyonu bir daha geri dönmemek üzere bu topraklardan defedeceğiz."

Ağustos ayı enflasyon rakamları açıklandı

 

Enflasyon eğitimi vurdu: En fazla üniversite eğitimi pahalandı

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Salih ÇELİK06 Eylül 2022 02:36

    Ülke kaçak giriş yapmış olan Suriyeli, Afrikalı, Afgan mülteciden geçilmiyor. Enflasyona razıyız, önce bunları defetseniz çok iyi olacak. Kendi ülkemizde yabancı olduk.

  • Hasan Talip05 Eylül 2022 12:05

    Bunlarda utanma sıkılma da yok. Sayın bakan Doğalgaza ve elektriğe zammı, dış güçler mi yaptı. % 20-50 aralığındaki zam enflasyonu artırmayacak mı?