BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Kurum: Konutta sıra orta gelir grubunda----

Bakan Kurum: Konutta sıra orta gelir grubunda

Bakan Kurum: Konutta sıra orta gelir grubunda
02 Kasım 2022 - 17:10 www.finansgundem.com

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sırada orta gelir grubuna yönelik bir konut kampanyasının olduğunu duyurdu. Kurum, "100 bin konutu içeren bir konut kampanyası başlatmak istiyoruz" dedi.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TBMM’de AK Parti grup toplantısı ardından basın mensuplarına, sosyal konut projesinin devamına ilişkin açıklama yaptı.

Bakan Kurum, “Alt gelir grubuna yaptık, emekliye, gazilere, şehit ailelerine gençlere. Şimdi sıra orta gelirde. Onu da yapacağız. Bu ay açıklamayı hedefliyoruz” dedi.

İnşası devam eden tüm firmaların sürecin içerisine katılacağını söyleyen Kurum, “Yılda 600 bin konut üretiliyor. Bunun yüzde 15-20’si bu skalaya giriyor. Tüm şehirlerde 100 bin konutu içerir bir kampanyayı başlatmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Bu sayede yeni projelerin başlangıçlarını da hareketlendireceğini belirten Kurum, “Düşük peşinat, uzun vade olacak. Projenin finansmanına destek vermeleri için bankalarla beraber çalışmalıyız. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile de birlikte çalışıyoruz” dedi.

Özel sektör de harekete geçti: 5 yıllık kontratlarla kiralık konut!

 

Bakan Kurum, '1 Milyon Konut Arsası' detaylarını açıkladı

 

25 soruda sosyal konut projesi!

 

Sosyal konutta ilk temel atıldı!

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E g.02 Kasım 2022 19:43

    HÜRRİYET/HEPSİ EMLAK SİTESİNE GÖRE İZMİRİN EN YOĞUN KONAK BUCA İLÇELERİNDE 3000 TL ALTINDA KİRALIK KONUT SAYISI 4 ER ADET,KARABAĞLAR'DA 3 ADET BORNOVA'DA 2 ADETTİR KARŞIYAKA İLCESİNDE İSE 3000 TL ALTINDA KİRALIK YOKTUR

  • E.g.02 Kasım 2022 19:07

    608 bin TL den başlayan FAHİŞ FİYATLI konutlar sosyal konut olmaz 60 bin TL den başlayan taşınmak istendiğinde tır/çekici ile taşıyabilen prefabrik konutlar OLMALIDIIR Belediyeler de sığınaklı temel hazırlayıp monte edilecekleri yerleri göstersin