BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Koca duyurdu: Bir yasak daha kalkıyor...----

Bakan Koca duyurdu: Bir yasak daha kalkıyor...

Bakan Koca duyurdu: Bir yasak daha kalkıyor...
29 Haziran 2021 - 16:40 www.finansgundem.com

Sağlık Bakanı Koca, spor müsabakalarının sayıları belirlenerek, korona virüs önlemleriyle seyircili şekilde oynanabileceğini duyurdu. Bakan Koca, "Rapel veya hatırlatma dozu, yarın Bilim Kurulu toplantısının gündeminde olacak" ifadelerini kullandı.

Bakan Koca ayrıca, İstanbul başta olmak üzere 26 ilde görülen delta varyantı sayının 224'e çıktığını belirtti.

Öte yandan BioNTech’de iki doz arasının kısalabileceğine dikkat çeken Bakan Koca, "Yarın Bilim Kurulu’nda gündeme gelecek. Elimizde yeterli aşımız var. 4 haftaya çekilme durumu Bilim Kurulu’nun gündeminde olacak. 60 yaş üstü vatandaşlarımıza hatırlatma dozunun nasıl uygulanacağını da ele alacağız" ifadelerini kullandı.

ŞEHİR HASTANELERİ TARTIŞMASI

Sağlık Bakanı Koca, şehir hastanelerine ilişkin iddialar için "Hastanelerin, binaların satışı, devri söz konusu değil. Hastaneler de binalar da arsalar da devletindir" açıklamasını yaptı.

'TÜRKİYE, FRANSA'DAN AŞI ALDI' İDDİASI

Bakan Koca, "Fransa'nın almadığı aşı Pfizer'ın sattığı ülkelere gidebilir, Türkiye'ye gelmesi gibi bir durum söz konusu değil. Çünkü biz aşıyı BioNTech'ten alıyoruz" dedi.

AŞILAMA ÇALIŞMALARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Bakan Koca aşı karşıtlığına ilişkin "Bu konuda sorun görmüyorum. Vatandaşlarımız aşıya uyumlu, gündemde tutulması yanlış" ifadelerini kullanırken "Bayrama kadar bir doz oranını nüfusun yüzde 70'i olmasını hedefliyoruz. İkinci doz 15 milyonu geçmiş, bir doz aşı olanların sayısı 34 milyona ulaşmış durumda" dedi.

MÜZİK YASAĞI KALKACAK MI?

Gece 24.00'ten sonraki müzik yasağı getiren düzenlemeye ilişkin de Bakan Koca, ''Biz bütün kısıtlamaların kalkmasından yanayız, bu da kalkacak'' bilgisini verdi.

BİLİM KURULU TOPLANIYOR

Yarın Korona virüs Bilim Kurulu toplantısının gerçekleşeceğni duyuran Bakan Koca, rapel-hatırlatma dozu ve BioNTech'te ikinci doz bekleme süresinin toplantının ana gündem maddesi olacağı açıklandı.

Bakan Koca'dan aşı paylaşımı! İlk uygulama Ankara'da başladı

 

Sinovac aşısı 3-17 yaş grubundaki çocuklar üzerinde de etkili

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)