BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBakan Kacır: Ekonomimiz güçlü temeller üzerinde yükseliyor----

Bakan Kacır: Ekonomimiz güçlü temeller üzerinde yükseliyor

Bakan Kacır: Ekonomimiz güçlü temeller üzerinde yükseliyor
15 Mart 2024 - 19:48 www.finansgundem.com

Edirne'de Keşan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Temel Atma Töreni'nde konuşan Bakan Kacır, "Her veri, ekonomimizin güçlü temeller üzerinde yükseldiğine işaret ediyor" dedi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, açıklanan her verinin ekonominin güçlü temeller üzerinde yükseldiğine işaret ettiğini belirterek "Ekonomide elde ettiğimiz bu kazanımları uzun vadeli ve kalıcı refah artışına dönüştürmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.,

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Edirne'de Keşan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Temel Atma Töreni'ndeki konuşmasında, ülkenin güçlü üretim ve teknoloji geliştirme altyapısını ekonomik ve siyasi bağımsızlığın sigortası, kalkınmanın teminatı olarak gördüklerini söyledi.

Siyasi istikrarsızlık, terör ve yanlış sanayi politikaları neticesinde akamete uğrayan sanayileşme tarihini son 22 yılda değiştirdiklerini belirten Kacır, "Ülkemizi araştırma ve inovasyon ekosistemi, planlı sanayi alanları, girişimcilik kültürü ve nitelikli insan kaynağıyla küresel bir üretim üssü haline getirdik." diye konuştu.

Kacır, çalışmalarla krizlere dayanıklı, üreterek büyüyen bir ekonomi inşa ettiklerini vurguladı.

Son yıllarda bölgesel savaşlar, pandemi, afetler ve iklim krizi, gıda ve enerji tedariğinde yaşanan zorluklara rağmen Türkiye'nin 14 çeyrektir kesintisiz büyümesini sürdürdüğünü dile getiren Kacır, şöyle devam etti:

Gayrisafi yurt içi hasılamız Cumhuriyet tarihimizde ilk kez 1 trilyon dolar barajını aştı. İhracatımız, kalkınmamızın lokomotifi imalat sanayinden aldığı güçle 255 milyar doları aştı. 32 milyon iş gücüyle istihdamda da tarihimizin en yüksek seviyesini yakaladık. Yüzde 9,1 ile işsizlikte son 10 yılın en düşük seviyesine ulaştık. Açıklanan her veri, ekonomimizin güçlü temeller üzerinde yükseldiğine işaret ediyor. Ekonomide elde ettiğimiz bu kazanımları uzun vadeli ve kalıcı refah artışına dönüştürmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

 

Bakan Şimşek euro tahvil ihracını değerlendirdi

 

Şimşek: Kimse bana gelip para istemesin

 

Kacır: OECD ve G20 üyeleri arasında en hızlı büyüyen ikinci ülkeyiz

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet Sayar16 Mart 2024 00:08

    Milletin efendisi 10.000₺, vekili ise 140.000₺ maaş alıyorsa, burada adaletten söz etmek mümkün mü? Bu hayat pahalılığında Emekliyi perişan ettiniz.

  • Semih Taner15 Mart 2024 23:37

    Vatandaş olarak bizler neden "Ekonominin güçlü temeller üzerinde yükseldiğini " göremiyoruz. Enflasyon ortada, işsizlik ona keza, Liraya güven yerlerde sürünüyor. Döviz büroları kuyruk. Siz galiba pembe gözlüklerle bakıyorsunuz!