BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Güler'den Gezi olayları itirafı----

Bakan Güler'den Gezi olayları itirafı

Bakan Güler'den Gezi olayları itirafı
16 Kasım 2013 - 00:44 www.finansgundem.com

​İçişleri Bakanı Muammer Güler, Gezi Parkı olaylarında hükümet olarak bazı bölümleri kavrayamadıklarını söyledi


İçişleri Bakanı Muammer Güler Taksim'de başlayan ve tüm Türkiye 'yi saran Gezi Parkı olaylarının bir bölümünü kavrayamadıklarını söyledi. Cumhuriyet tarihinde ilk kez bu tadar büyük bir şiddet olayıyla karşılaşıldığını ve polise şiddet uygulandığını anlatan Güler, Bayburt hariç yurt genelinde 5 bin protesto olayının gerçekleştiğini ifade etti. 
Bakan Güler, Meclis'te muhalefet milletvekillerinin sorularını cevapladı. Bakan Güler, Gezi olaylarından öğrenci evlerine, Adana Valisi hakkındaki eleştirilere kadar cevap verdi. 
Gezi Parkı olayların bilançosunu açıklayan Güler, yurt genelinde 80 ilde toplam 5 bin 532 protesto gösterisi düzenlendiğini söyledi. Gösteri yapılmayan tek ilin Bayburt olduğunu belirten Güler, eylemlerde 697 güvenlik görevlisi ile çok sayıda göstericinin yaralandığı olaylarda 198 kişinin tutuklandığını ifade etti. 
GEZİ PARKI İTİRAFI 
Olaylarla ilgili kolluk güçleri hakkında adli ve idari soruşturmaların sürdüğünü belirten Güler, polisin orantısız güç kullanımı iddialarıyla ilgili şöyle konuştu: 
"Gezi olaylarında kavrayamadığımız yerler var mı evet var, kavrayamadık. Cumhuriyet tarihinde ilk defa bu kadar toplu şiddet olayı polise karşı uygulandı. Hatta olayların arkasında uluslararası güçler ve çözüm sürecinin baltalanmasına kadar varan bir arayış olduğunu belirtmek isterim."
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)