BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBakan Ergün'den kritik 'ilaç' açıklaması----

Bakan Ergün'den kritik 'ilaç' açıklaması

Bakan Ergün'den kritik 'ilaç' açıklaması
24 Haziran 2013 - 14:00 www.finansgundem.com

Sanayi Bakanı Nihat Ergün, Türkiye'de ilaç üretilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu

Sanayi Bakanı Nihat Ergün, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) ilaç sektöründe yüzde 90-95 oranındaki alımla tek alıcı olduğunu ve artık kamunun, şirketlerin Türkiye'de ilaç üretimine yönelmesi için bu gücünü kullanması gerektiğini söyledi.
    KOSGEB ile Devlet Malzeme Ofisi (DMO) arasında KOBİ'lerin kamu alım süreçlerinde daha fazla pay sahibi olmasına imkan sağlayacak protokolün imza töreninde konuşan Ergün, SGK'nın tek alıcı olma gücünü bugüne kadar, ilaç fiyatlarının aşağı çekilmesi yönünde kullandığını belirterek, "Bu aşamadan sonra artık bu gücün ilaçların Türkiye'de üretilmesi ve Ar-Ge'nin burada yapılması için kullanılması gerekir. Burada kamu yönlendirmeci olacak. Bu konuda ciddi adımlar atılıyor" dedi. Bazı kamu ihalelerinde doğrudan doğruya adres tarifinin yapıldığını gördüklerini ve hangi şirketin ihaleye girebileceğinin baştan çizildiğini kaydeden Ergün, bu gibi durumların yaşanmaması için gerekli düzenlemeleri yakın zamanda getireceklerini belirtti. Protokolle kamunun DMO aracılığıyla alacağı malzemelerde tedarikçi olarak küçük ve orta boy işletmelerin daha ağırlıklı rol alması için KOSGEB'in bilgilendirilmesi ve işbirliğinin artırılması hedefleniyor. Yetkililerin verdiği bilgiye göre kamu, alımlarının yaklaşık yüzde 12'sini DMO aracılığıyla gerçekleştiriyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)