BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBAE'den sonra 5 Arap ülkesi daha İsrail'le anlaşma yolunda----

BAE'den sonra 5 Arap ülkesi daha İsrail'le anlaşma yolunda

BAE'den sonra 5 Arap ülkesi daha İsrail'le anlaşma yolunda
17 Ağustos 2020 - 15:15 www.finansgundem.com

İsrail ve BAE arasında normalleşme anlaşmasının imzalanmasının ardından Suudi Arabistan, Katar, Fas, Umman ve Bahreyn de anlaşmanın sonuçlarını değerlendirdikten sonra İsrail ile normalleşme adımı atmaya hazırlanıyor.

İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında diplomatik ilişkilerin başlatılması kararının uluslararası kamuoyunda yankıları sürerken 5 ülkenin daha İsrail ile normalleşme adımı atmak için tepkileri ölçtüğü iddia edildi.

İsrail basınına yansıyan iddiaya göre Arap Birliği'ne üye 5 ülke İsrail ile diplomatik ilişki kurmak için BAE ile varılan anlaşmanın gidişatını gözlemliyor.

The Jerusalem Post'ta yayınlanan habere göre İsrail ile BAE arasında başlatılan diplomatik ilişkiler diğer ülkeler için bir deneme tahtası işlevi görüyor. Habere göre Suudi Arabistan, Katar, Fas, Umman ve Bahreyn iki ülke arasında varılan anlaşmanın önümüzdeki aylarda getireceği sonuçlara göre İsrail ile normalleşme adımı atmaya hazırlanıyor.

Söz konusu anlaşmaya Umman ve Bahreyn desteğini duyururken Suudi Arabistan ve Arap Birliğinden anlaşmaya ilişkin bir açıklama gelmedi.

Türkiye, anlaşmaya tepki göstermiş ve BAE'i riyakar davranmakla suçlamıştı.

İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri'nin ilişkileri "tamamen normalleştirmek" için bir anlaşma imzaladıklarını ABD Başkanı Donald Trump, "İki muhteşem dostumuz arasında tarihi barış anlaşması" sözleriyle duyurmuştu.

İki ülke arasında normalleşme adına ilk önemli bir adım, telefon hizmetlerinin başlatılmasıyla atıldı.

İsrail ve BAE arası ilişkilerde ilk normalleşme adımı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)