BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem BAE'de İHA uçuşları durduruldu----

BAE'de İHA uçuşları durduruldu

 BAE'de İHA uçuşları durduruldu
23 Ocak 2022 - 08:04 www.finansgundem.com

Birleşik Arap Emirlikleri, insansız hava araçları ve hafif sportif hava araçlarının uçuşlarını bir ay süreyle durdurma kararı aldı.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanlığı, insansız hava araçları (İHA) ve çeşitli modellerdeki hafif sportif hava araçlarının (LSA) uçuşlarının durdurulmasını talep etti.

İHA faaliyetlerinin yasaklı alanlarda gözlemlenmeye başladığına işaret edilen açıklamada, talimatlara uymayanların yasal sorumluluğu olduğu uyarısı yapıldı.

Cumartesi gününden itibaren geçerli olacak karar bir ay boyunca uygulanacak. Bu aktiviteyi yürüten ve iş sözleşmesi bulunan şirketler için istisnai olarak izin verilebilecek.

Abu Dabi saldırısında 3 kişi ölmüş, 6 kişi yaralanmıştı

17 Ocak'ta, BAE'nin başkenti Abu Dabi'nin Musaffah bölgesine saldırı düzenlenmişti. Saldırı sonucunda 3 yakıt tankerinde patlama meydana gelmiş, 3 kişinin öldüğü, 6 kişinin yaralandığı bildirilmişti.

Husilerin sözcüsü Yahya Seri, Dubai ve Abu Dabi havaalanları ile Musaffah bölgesindeki petrol rafinerisini, İran yapımı Kudüs-2 ve Zülfikar balistik füzeleri ve SİHA'larla hedef aldıklarını duyurmuştu.

 BAE Dışişleri Bakanlığı ise saldırının ardından yaptığı açıklamada, "Husi milislerin BAE topraklarını ve sivil tesisleri hedef alan saldırısını kınıyoruz. Bu saldırı cezasız kalmayacak. BAE, bu terör saldırılarına ve gerilimin tırmandırılmasına karşı cevap hakkını saklı tutmaktadır" ifadelerini kullanmıştı.

ABD, BAE'deki saldırıyı kınadı

BAE'de art arda patlamalar

Türkiye'den BAE'ye başsağlığı mesajı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)