BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBAE Devlet Başkanı hayatını kaybetti----

BAE Devlet Başkanı hayatını kaybetti

BAE Devlet Başkanı hayatını kaybetti
13 Mayıs 2022 - 13:59 www.finansgundem.com

Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid El Nahyan hayatını kaybetti.

Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı ve Abu Dabi emiri Şeyh Halife bin Zayid en- Nehyan’ın yaşamını yitirdiği duyuruldu.

Açıklamayı devlet haber ajansı WAM yayınladı.

BAE resmi haber ajansı WAM’da yer alan haberde, “Devlet Başkanlığı İşleri Bakanlığı, BAE Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayed Al Nahyan’ın 13 Mayıs günü hayatını kaybetmesi nedeniyle BAE halkına, Arap ve İslam ulusuna ve dünyaya başsağlığı diliyor” ifadeleri yer aldı.

Devlet Başkanlığı İşleri Bakanlığı, ülkede resmi yas ilan edildiğini ve 40 gün süreyle bayrakların yarıya indirileceğini bildirdi.

Federal ve yerel düzeydeki bakanlıklar ve devlet dairelerinin yanı sıra özel sektördeki çalışmalar da bugünden itibaren üç gün süreyle askıya alındı.

74 yaşındaki Devlet Başkanı’nın ölüm sebebine dair bir açıklama yapılmadı.

El Nahyan'ın ölümünden sonra yerine kim geçeceği soruları gündeme gelirken, anayasaya göre Devlet Başkanı Yardımcısı olan ve aynı zamanda Dubai emiri olan Şeyh Muhammede bin Rashid el-Maktum 7 emirliğin liderinden oluşan federal konseyin toplanmasına kadar geçici olarak liderliği üstlenecek.

7 emirin 30 gün içinde yeni devlet başkanı için oylama yapması beklenirken, El Nahyan'ın üvey kardeşi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid en-Nahyan’ın Abu Dabi’yi yönetmesi bekleniyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)