BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBabadağ'da yamaç paraşütü keyfi----

Babadağ'da yamaç paraşütü keyfi

Babadağ'da yamaç paraşütü keyfi
22 Temmuz 2022 - 15:40 www.finansgundem.com

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki Babadağ Hava Sporları ve Rekreasyon Merkezi'nden yılın yarısında yaklaşık 54 bin yamaç paraşütü uçuşu gerçekleştirildi.

Muğla'nın Fethiye İlçesine gelen tatile gelen macera tutkunları, kara yolu ya da teleferikle yolculuğun ardından Ölüdeniz Mahallesi'ndeki 1965 rakımlı Babadağ'a ulaşıyor. Buradaki pistlerden yamaç paraşütleriyle havalanan tatilciler, Ölüdeniz'in muhteşem manzarasını kuş bakışı izleme fırsatı buluyor. Tatilciler, pilotların yaptığı akrobasi hareketleriyle yerden yaklaşık 2 bin metre yükseklikte heyecan dolu dakikalar yaşıyor.

Babadağ Teleferik Genel Müdürü Cengiz Koçak, Babadağ'ın dünyanın en önemli yamaç paraşütü merkezi olduğunu söyledi.

Yılın ilk 6 ayında gerçekleşen yaklaşık 54 bin yamaç paraşütü uçuşu, turizmcilerin yüzünü güldürdü. Uçuş sayılarının geçen yılın ilk altı ayına göre iki katı arttığını vurgulayan Koçak, "Yıl sonuna kadar 180 ila 200 bin civarında uçuş yapılacağı beklentimiz var. Bu gerçekleşirse bugüne kadar yapılan uçuş sayılarının rekoru kırılmış olacak. Geçen yılın ilk 6 ayında 23 bin olan yamaç paraşütü uçuş sayısı bu yılın aynı döneminde 54 bine ulaştı. Bu sayı bölgemiz ve Türkiye turizmi için umut verici. Yamaç paraşütü sporunun gelişmesi tanınması ve Türk sporcuların dünyada yer bulması adına da çok önemli bir gelişme." diye konuştu.

Koçak, teleferiğin faaliyete geçmesi ve dağda düzenlenen konserlerle Babadağ'ın tanınırlığının yükseldiğini anlattı.

Babadağ'dan ikili ve solo uçuşların yapıldığını, özellikle solo uçuşlar için dünyanın her yerinde önemli akrobasi pilotlarının Babadağ'a geldiğini belirten Koçak, "Akrobasi eğitimi almak isteyenler de Babadağ'a geliyor. Tandem (ikili) uçuşlar için de burası dünyanın en çok tercih edilen noktası. Yolcu, burada yamaç paraşütü kalktıktan sonra minimum 25 dakika havada kalabilir. Babadağ, aynı zamanda belge sahibi pilotlarında uçuş yapıp yeteneklerini geliştirebilecekleri bir merkez." ifadelerini kullandı.​​​​​​​

Yamaç paraşütüne misinanın dolandığı anlar kamerada

 

100. yaşını paraşütle atlayarak kutladı

 

Paraşütçüler havada mangal yakıp yemek yedi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)