BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBabacan'ın umudu özel tüketimin artmasında----

Babacan'ın umudu özel tüketimin artmasında

Babacan'ın umudu özel tüketimin artmasında
11 Haziran 2013 - 12:15 www.finansgundem.com

İlk çeyrekte 1.2 milyon kişilik istihdam artışını öven Başbakan Yardımcısı Babacan, yılın kalanında özel kesimin katkısının daha da artmasını bekliyor

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, bu yılın ilk çeyreğinde gerçekleşen büyüme rakamlarının, 2013 yılının tamamı için Orta Vadeli Program’da (OVP) öngörülen büyüme oranları ile uyumlu bir görünüm arz ettiğini belirtti.
Babacan, yaptığı açıklamada, 2013 yılı ilk çeyrek büyüme verilerini değerlendirdi.
Gayri Safi Yurtiçi Hâsıla’nın (GSYH) reel olarak 2013 yılı ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 3.0 seviyesinde, beklentilerin üzerinde büyüme kaydettiğini söyleyen Babacan, “Takvim etkisinden arındırılmış GSYH yıllık büyüme hızı birinci çeyrekte yüzde 3.7 oranında gerçekleşmiştir. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış GSYH ise hızlanarak yılın birinci çeyreğinde bir önceki döneme göre yüzde 1.6 oranında artış göstermiştir” dedi.
2012 yılında zayıf seyreden özel nihai tüketim harcamalarının bu yılın ilk çeyreğinde büyümeye pozitif katkı sağladığını ifade eden Babacan, “Yılın kalanında özel kesimin katkısının artmasını beklemekteyiz. İlk çeyrekte kamu yatırımları da büyümeye önemli bir katkı sağlamıştır” dedi. Babacan, açıklamasında şunları kaydetti:
“Bu yılın ilk çeyreğinde gerçekleşen büyüme rakamları, 2013 yılının tamamı için Orta Vadeli Program’da öngörülen büyüme oranları ile uyumlu bir görünüm arz etmektedir.
2010 yılından itibaren aralıksız büyüyen Türkiye ekonomisinde, 2013 yılı birinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre istihdamdaki artış 1 milyon 208 bin kişi olmuştur. Birçok gelişmiş ve gelişmekte olan ülkede işsizlik oranlarının arttığı veya halen yüksek seviyede seyrettiği bu dönemde, ülkemizde büyüme ve güçlü istihdam artışının birlikte gerçekleştirilmesi önemli başarı olarak görülmelidir.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)