BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBabacan'dan kriz açıklaması!----

Babacan'dan kriz açıklaması!

Babacan'dan kriz açıklaması!
19 Ekim 2015 - 11:54 www.finansgundem.com

Eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye'de şu an itibarıyla 'kriz' diye adlandırılabilecek bir tablonun bulunmadığını söyledi

Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Ali Babacan, bir televizyon programında gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı. Seçim ekonomisi konusundaki sorular üzerine Babacan, siyasi lügatten seçim ekonomisini çıkardıklarını söyledi.

Seçim yıllarında bile bütçe açığının küçük rakamlarla kapatıldığına işaret eden Babacan, seçimlerin olduğu yıllarda dahi mali disiplinden taviz vermediklerini vurguladı. Babacan, Türkiye'de şu an itibarıyla 'kriz' diye adlandırılabilecek tablonun bulunmadığına işaret ederek, "Kuşkusuz dikkat etmemiz lazım. Ülke ateş çemberindeyken, bütün gelişmekte olan ülkelerle ilgili problemler varken, eğer ekonomi politikalarında doğruları yapmazsak Allah korusun işte o zaman 'kriz' diye tabir edilecek duruma Türkiye düşebilir. 1 Kasım seçimleri bu açıdan çok önemli. Seçimlerden sonra güçlü bir hükümet kurulması ve kurulacak hükümetinde doğru ekonomi politikaları uygulaması Türkiye'yi bütün bu kaosta sağlam tutar" diye konuştu.

'YÜZDE 100 ŞU ÜLKENİN MALI DİYE BİR ŞEY YOK'

Babacan, yerli otomobil üretilmesine yönelik girişimlere ilişkin soruya karşılık, Türkiye'nin halen önemli bir otomobil üreticisi olduğunu söyledi. Türkiye'de üretilen otomobillerin yüzde 80-90'ının ihraç edildiğini, buna karşılık Türkiye'de kullanılan otomobillerin yüzde 85'inin ithal olduğunu belirten Babacan, Türkiye'nin kendi markasıyla otomobil üretmesinin önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Babacan, şunları kaydetti: "Son açıkladığımız yerli otomobil projesiyle ilgili belki iletişimle alakalı bazı sorunlardan bahsedilebilir ama projenin özüne indiğinizde bu bir yerli marka çabasıdır. Bu çok önemlidir. Uçakta, otomobilde olsun Türkiye'nin artık kendi markasını, yerli üretimini gerçekleştirmesi önemlidir. Yerli derken, artık dünyada yüzde 100 şu ülkenin malı diye bir şey yok. Teknolojide küreselleşmiş bir dünyadan bahsediyoruz. Önemli olan bütün bunların yöneticisi, işin sahibi olabilmek."
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)