BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBabacan yatırımın adresini açıkladı----

Babacan yatırımın adresini açıkladı

Babacan yatırımın adresini açıkladı
06 Mart 2014 - 10:53 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı Babacan, gelişmiş ülkelerin er ya da geç vergi artışına gitmek zorunda kalacağını söyledi

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, gelişen piyasalar ve Türkiye ekonomisine dair değerlendirmelerde bulundu. 6. AVM Yatırımları Konferansı'nda konuşan Babacan, "Gelişmekte olan ülkeler özellikle Fed'in politikasıyla beraber daha düşük bir büyüme performansı sergilemeye başladılar. Gelişmekte olan ülkeler artık eskisi kadar hızlı büyümeyecek. Yine de gelişmiş ülkelerin üzerinde olmaya devam edecek" dedi.

GELİŞMİŞ ÜLKELERİN SORUNLARI DAHA BÜYÜK

"Gelişmiş ülkelerin yapısal sorunları çok büyük" diyen Babacan, "Kamu borç stoğu tarihi yükdek seviyelerde. İkinci Dünya Savaşı'ndan sonraki rakamlara ulaşmış durumda" şeklinde konuştu ve şöyle devam etti: "Bu borç nasıl atılacak? Bütçe disipliniyle sağlanacak. Önce harcamaları kısmaya başladılar sonra 'aşırı kıstık' dediler gevşetmeye başladılar. Ama vergiler konusunda er ya da geç artışlar gelecek. Yatırımların adresinin yine gelişmekte olan ülkeler olduğunu göreceğiz."

BANKACILIK SİSTEMLERİ DAHA SAĞLAM

Babacan, gelişmekte olan ülkelerin bankacılık sistemlerinin gelişmiş ülkelere göre çok daha sağlam olduğunu ifade etti.

2013'TE 74,8 MİLYAR DOLAR FON GİRDİ

Geçen yıl gelişen piyaslarda yaşanan çıkışlara değinen Babacan, "Bizim malum Mayıs-Haziran ayında Gezi olaylarımız var ve yine bütün dünyada 22 Mayıs sonrası Fed'in yeni politika uygulamaları var. Bu tabloda dahi bu rakam 37,8 milyar dolar. DİBS piyasasından çıkış oldu diye gazetelerde okuyabilirsiniz 3 milyar dolar diye. Ama giren rakam 37,8 milyar dolar." Babacan, 2013 yılının tamamında 74,8 milyar dolar fon girişi olduğunu söyledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)