BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiBabacan: Türkiye üst gelir grubuna giriyor----

Babacan: Türkiye üst gelir grubuna giriyor

Babacan: Türkiye üst gelir grubuna giriyor
11 Ekim 2015 - 08:15 www.finansgundem.com

Ali Babacan, "Yüksek gelirli ülke grubuna girmemize de çok az kaldı fakat Türkiye'nin orta gelir tuzağına düşme ihtimali var." dedi.

Terör saldırısını kınayan eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara milletvekili adayı Ali Babacan, "Türkiye çok zor dönemlerden geçiyor. Bir yandan içinde bulunduğumuz coğrafya ve yine bu dönemde henüz bitmeyen dünya ekonomik krizi" dedi. Türkiye'de bütün bu zorluklara rağmen ekonominin büyümeye devam ettiğini vurgulayan Babacan, Türkiye'nin bu yıl G20'nin başkanı olduğunu hatırlatarak, "Bu 20 ekonomiye baktığımızda bu ülkelerin pek çoğunda zengin ile fakir arasında uçurumun çoğaldığını görüyoruz. Türkiye artık üst orta gelir grubuna girdi. Yüksek gelirli ülke grubuna girmemize de çok az kaldı fakat Türkiye'nin orta gelir tuzağına düşme ihtimali var. Bu tuzağa düşmemesi ve kalkınmaya devam edip yüksek gelir ülke grubuna girmesi için bazı şartlar var. Öncelikle siyasi istikrarın sapasağlam yerinde durması gerekiyor" dedi. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)