BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemBabacan neden kaygı duyuyor----

Babacan neden kaygı duyuyor

Babacan neden kaygı duyuyor
22 Nisan 2013 - 07:01 www.finansgundem.com

Başbakan Yardımcısı Babacan, global ekonomiye dair neler söyledi? Neden, "İnsan kaygı duyuyor” dedi

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, IMF ve Dünya Bankası toplantıları için gittiği Washington’dan global ekonomiye dair karamsar bir tabloyla geri döndü. ‘2013 yılı belirsizliklerin çok olacağı bir yıl olacak’ diyen Babacan, Türkiye’nin çok çok dikkatli gitmesi gerektiğini belirtti. Özellikle büyük ekonomilerle ilgili bir miktar yönsüzlüğün olduğunu kaydeden Babacan, “Daha önceki toplantılarda verilen kararların, ortak duruşların dahi bu toplantılarda biraz gevşediğini gördüm. Bu da bir miktar kaygı verici bizim için” dedi. Washington temasları sonunda Türk gazetecilerle biraraya gelen Babacan şunları söyledi:
“Önümüzdeki dönemde Türkiye olarak çok çok dikkatli gitmemiz, farklı senaryolara hazır olmamız gerekecek. Her ne kadar dünya ekonomisinde birden bire olağanüstü çöküş ihtimali azaldıysa da orta ve uzun vade için krizden nasıl çıkılacağıyla ilgili henüz somut, elle tutulur sonuç yok. Diğer ülkelerde görülen ‘Şartlar değişti, sözümden cayıyorum’ gibi ekonomi yönetimine biz alışık değiliz. Bakıyoruz bizim bankalarımız o kadar iştahlı ki kredivermeye, biz bazen ‘çok hızlı gidiyorsunuz’ deyip yavaşlatıcı bazı tedbirler alıyoruz. Türkiye’deki ortam ve sonuçlar da bu nedenle çok şükür çok çok farklı. Durum böyle. Belki biraz karamsar bir tablo çizdim ama o koca koca ekonomilerin nasıl yönetildiğini yerinde müşahade edince de, biraz kaygılanıyor insan.”
“Dünya Bankası Türkiye’nin farklı alanlarda yaptığı reformları kitaplaştıracak ki, başka ülkeler onlardan istifade edebilsin” yorumunu da yapan, Babacan, Türkiye ile olan ilikşilerinden çok memnun olduklarını yineledi. Babacan, “Tabiri caizse Dünya Bankası ve IMF bizi yere göğe sığdıramıyorlar. Türkiye denilince gözlerinin içi gülüyor. İlişkiler çok çok farklı bir noktaya geldi” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)