BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Baba Bush'un cenazesinde gerilim----

'Baba Bush'un cenazesinde gerilim

'Baba Bush'un cenazesinde gerilim
05 Aralık 2018 - 23:02 www.finansgundem.com

Amerika Birleşik Devletleri'nin 41. Başkanı George Bush'un cenaze töreni Washington'daki Ulusal Katedral'de yapıldı. George W. Bush, babasını anlattığı konuşmasında gözyaşlarına hakim olamadı

Hayata 94 yaşında veda eden ABD'nin 41'inci Başkanı George Bush için başkent Washington'da "devlet cenaze töreni" düzenlendi.

Teksas'ta 30 Kasım'da hayatını kaybeden Bush'un cenazesi pazartesi günü Washington'a getirildi. Dün Kongrede düzenlenen törenlerin ardından Bush'un cenazesi, sabah saatlerinde Kongreden törenle alındı.

Beyaz Saray'ın önünden geçen tören konvoyu "Baba Bush" olarak da bilinen eski ABD başkanının cenazesi "devlet cenaze töreni için" Washington'daki Ulusal Katedrale getirildi.

Törende, eski ABD başkanları Jimmy Carter, Bill Clinton, Barack Obama eşleri ile hazır bulundu. ABD Başkanı Donald Trump ve eşi Melania Trump'ın yanı sıra çok sayıda yabancı lider de törene iştirak etti.

ABD Başkanı Donald Trump ve eşi Melania Trump'ın cenaze törenindeki yerlerini alırken, Clinton çiftiyle el sıkışmaması dikkat çekti. Eski ABD başkanlarından Bill Clinton'ın eşi Hillary Clinton başkanlık seçimlerinde Trump'ın rakibiydi.

Trump çifti, bir önceki başkan Barack Obama ve eşi Michelle Obama ile ise el sıkıştı.

İlahilerin okunduğu törende Bush'un torunları, eski Kanada Başbakanı Brian Mulroney ve tarihçi John Meacham konuşma yaptı.

Oğul Bush Baba Bush'u anlattı

George Bush için düzenlenen cenaze töreninde ABD'nin 43. Başkanı olan oğlu George W. Bush bir konuşma yaptı. Oğul Bush Baba Bush'u anlattı. George W. Bush babasıyla ölmeden önce son diyaloglarını anlatırken duygusal anlar yaşadı, son sözlerinin "Ben de seni seviyorum" olduğunu anlattı.

Konuşmasının sonunda gözyaşlarını tutamayan Bush, babası için, "Kamu hizmetinin asil ve gerekli bir görev olduğunu öğretti. Muazzam derecede bir fedekarlık kapasitesine sahipti" dedi.

Başkan George Bush'un biyografisini kaleme alan Pulitzer ödüllü Jon Meacham da George Bush için "Amerika'nın son büyük asker-devletadamı" ifadesini kullandı. Bush'un siyasi kariyeri dışında yaşadığı eğlenceli anları da anlatan Meacham, ABD'nin eski başkanının seçim kampanyası sırasındaki bir seçmen buluşmasında seçmenlerle tokalaşırken yanlışlıkla cansız bir mankenin elini sıktığı anları katedraldeki törene katılanlarla paylaştı.

Törende eski Kanada Başbakanı Brian Mulnorey'le eski senatör Alan Simpson da birer konuşma yaptılar.

Trump da tören öncesinde Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Bush ailesiyle birlikte olmayı dört gözle bekliyorum. Bu bir cenaze değil, uzun ve saygın bir hayata önderlik eden büyük bir adam için kutlama günü. Çok özlenecek” diye yazdı. Başkan Trump, Bush'un talebi doğrultusunda katedraldeki törende bir konuşma yapmadı.

Bush'un 1989-1993 yılları arasındaki başkanlığı sırasında Kanada lideri olan eski Başbakan Brian Mulroney, ABD'nin tarihi boyunca "George Herbert Walker Bush'tan daha cesur, daha prensipli ya da daha onurlu" bir başka başkanın geleceğini düşünmediğini söyledi.

Eski senatör Alan Simpson da, baba Bush'la uzun geçmişe dayanan dostluğunu anlatırken, "Doğumundan ölümüne kadar çok kaliteli bir insandı. Doğanın asil adamlarından biriydi" ifadesini kullandı.

Geçen hafta 94 yaşında hayata gözlerini yuman George Bush’un cenazesine Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere Prensi Charles, Ürdün Kralı Abdullah ve Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda da katıldı. Törende Türkiye'yi temsilen Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç yer aldı. ABD'nin son dönemde Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti sebebiyle ilişkierinin gerildiği Suudi Arabistan'ı cenaze töreninde Dışişleri Bakanı Adil El Cubeyir temsil etti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)