BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAziz Sancar'dan Pembe Köşk sürprizi----

Aziz Sancar'dan Pembe Köşk sürprizi

Aziz Sancar'dan Pembe Köşk sürprizi
18 Mayıs 2016 - 06:48 www.finansgundem.com

Nobel ödüllü bilim insanı Aziz Sancar, İsmet İnönü’nün 48 yılını geçirdiği Pembe Köşk’e sürpriz bir ziyarette bulundu. Sancar burada, Fransızca öğretmeni Şahinoğlu ile 50 yıl sonra ilk kez bir araya geldi

2015 Nobel Kimya Ödülü’nü kazanan Türk profesör Aziz Sancar, geçtiğimiz hafta bir dizi ziyaret için ikinci kez Türkiye’ye geldi. İzmir’de katıldığı programların ardından Ankara’ya gelen Sancar, buradaki ilk ziyaretlerinden birini sürpriz bir şekilde İsmet İnönü’nün 48 yılını geçirdiği Pembe Köşk’e yaptı.

‘Gurur duyuyorum’

İnönü’nün kızı Özden Toker’in daveti üzerine Toker’in kızı Gülsün Bilgehan ile eşi, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Özen ve eşi Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seza Özen; Sancar’ın Mardin Lisesi’ndeki Fransızca Öğretmeni Melahat Şahinoğlu, Cumhuriyet Yazarı Orhan Bursalı ve Sancar’ın yakınları Pembe Köşk’te önceki akşam bir araya geldi. Toker, misafirlerini Atatürk ile İnönü’nün birlikte yemek yedikleri ünlü yemek salonunda ağırladı.

Yemek sırasında Toker, babası İsmet İnönü’nün kardeşi Erdal’a yüksek lisans için ABD’ye gittiği dönemde yazdığı ve eğitime verdiği önemi anlatan bir mektubunu okudu, Türkiye’nin Sancar ile gurur duyduğunu söyledi.

‘Duygusal anlar yaşandı’

Yaklaşık 2 saat süren yemekte Sancar, öğretmeni Şahinoğlu ile de 50 yıl sonra ilk kez bir araya geldi. Şahinoğlu yemekte, Sancar’ın Mardin’den ayrılışı ile ilgili bir anısını da paylaştı. Öğretmenlerin zeki öğrencileri hiçbir zaman unutmadıklarını söyleyen Şahinoğlu, Sancar’ı öğrencilik yıllarından beri görmediğini ancak Nobel aldığını duyduğu zaman internetten Sancar’a ait bilgilere ulaştığını anlattı. Şahinoğlu, Sancar’ın kendisine o dönem birlikte yaşadığı eniştesinin tayini nedeniyle Mardin’den ayrılacaklarını söylediğini, kendisinin ise Sancar’dan gitmemesini istediği ve gerekirse kendi evinde ona bakabileceğini söylediğini kaydetti.

Şahinoğlu, “Aziz bunu hiç unutmamış” ifadelerini kullanırken, salonda duygusal anlar yaşandı. Sancar’ın öğretmeni olmaktan gurur duyduğunu ifade eden Melahat Şahinoğlu, bundan sonra kendisini “Aziz Sancar’ın hocası” olarak tanıtacağını da sözlerine ekledi. Aziz Sancar da yemekte duygularını anlatan kısa bir konuşma yaptı. (Milliyet / Ayşegül Kahvecioğlu)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)