BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAzeri medyasından flaş Erdoğan iddiası----

Azeri medyasından flaş Erdoğan iddiası

Azeri medyasından flaş Erdoğan iddiası
05 Nisan 2014 - 06:52 www.finansgundem.com

Azeri medyası Erdoğan’ın cemaate karşı işbirliği yapan Cumhurbaşkanı Aliyev’e yeni dosya ile geldiğini yazdı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Bakü ziyareti için ülkenin en çok satan gazetesi Yeni Musavat, bomba bir iddayı manşetine taşıdı. Gazete, ‘Erdoğan Bakü’ye yeni dosya ile geliyor’ başlığıyla verdiği haberde, Erdoğan’ın Azerbaycan’da Gülen Cemaati‘ne yönelik operasyonu konuşmak için günübirlik Bakü’ye gittiğini yazdı. Yeni Musavat’ın haberine göre Ankara, 17 Aralık operasyonunun ardından cemaate karşı düğmeye bastığında Azeri devletinin içinde yer alan Gülen cemaati mensubu kişiler araştırıldı ve rapor halinde Erdoğan’a sunuldu.

Soçi’de dosya verildi
Erdoğan da 7 Şubat’ta Rusya’nın Soçi kentinde düzenlenen Kış Olimpiyatları’nın açılışı için katıldığı törende Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e cemaatle ilgili ilk dosyayı bizzat sundu. Azeri istihbaratı da çok geniş çaplı bir inceleme ve takip başlattı. Ankara’nın talebi doğrultusunda Mart ayında, yani Erdoğan ile Aliyev görüşmesinden yaklaşık 1 ay sonra Bakü ülkede kurulu Gülen okul ve dersanelerine karşı düğmeye bastı. 11 okul ve 13 dersane hükümet kararıyla kamulaştırıldı. Aralarında Bakü’deki Çağ-Kafkas Üniversitesi’nin de bulunduğu kurumları, Azerbaycan Petrol ve Gaz Şirketi ‘Socar’a bağlandı.

Okul görüşmesi
Yeni Musavat’ın iddiasına göre Erdoğan, bu ziyaretinde Aliyev’e cemaatin Azerbaycan kolu hakkında daha detaylı bir dosyayı sunacak ve okulların durumu konusunda da SOCAR Başkanı Rövneq Abdullayev ile bir görüşme gerçekleştirilecek. Gazeteye konuşan Atlas Araştırmalar Merkezi’nden Elxan Şahinoğlu, ‘Erdoğan Gülen hareketinin ülkemizdeki yapılandırılmasının hapse atılması talebinde bulunabilir’ yorumunu yaptı. Başbakanın, cemaate yönelik atılan adımlar konusunda en büyük desteği Azerbaycan’dan görmüş olması nedeniyle seçim sonrası ilk dış ziyaretini Bakü’ye gerçekleştirmek istediği de iddia edildi. Gazete, Erdoğan’ın amacının Türki cumhuriyetlerde Gülen hareketinin ‘elini kolunu bağlamak’ olduğunu yazdı. Özbekistan, 2011’de cemaatin okullarını kapatmıştı.
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • elnur almurad05 Nisan 2014 21:07

    aklim almiyo bu vatan hainliuini bu okullar turk halkinin,tuyu bitmemis yetimin malidir ben kolej bitirdim orda sadece turkiye sevdasi,Allah rizasi oyrendim simdi bu qibi ocaklari kapatmak bir insan icin olumden de aqir serefsizlikdir varsin erdoqan yapsin ama unutmasin ki bu okullarin hamisi cenabi Allahtir

  • ilkokul05 Nisan 2014 11:53

    ilkokulda bazı öğrencilerin arkadaşlarını öğretmenlerine ispiyonlamalarını anımsadım :) komik lan bence

  • ergenekon05 Nisan 2014 11:50

    bunun yaptığını ergenekoncular da yapmadı darbeciler de. söyleyecek söz bulamıyorum.

  • milli 05 Nisan 2014 11:49

    Türkiyeyi temsilen yabancı bir ükleye gitmişsin. Orada Türklerin girişimi olan bir kuruluşu yabancı bir devlete şikayet ediyorsun. Olacak iş değil yahu. neresinden tutsanız saçma.

  • muhakeme05 Nisan 2014 07:19

    Allahım acil akıl fikir verir inşallah.

  • akıl fikir müessesesi05 Nisan 2014 07:18

    eğer kırım, ukrayna, ermenistan, karabağ gibi kanayan ve kaynayan konular varken işi gücü bırakıp okullar hakkında dosya verdiyse sözün bittiği yerdeyiz demektir. ben devlet aklı diye birşey olduğunu düşünürdüm, ama bu haber yanılmış olduğumun resmidir. eğer haber doğruysa cidden işi gücü bırakıp yurtdışına doktoraya filan gitmek istiyorum, belki döndüğümde daha akıllı yönetiliyor oluruz. inşallah.